КОНТРОЛА У ТОКУ – Нигде нерегистрованим возилом

КОНТРОЛА У ТОКУ – Нигде нерегистрованим возилом

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) појачаће у наредном периоду активности у циљу откривања прекршаја управљања возилом након истека рока важења регистрационе налепнице. За откривање и документовање прекршаја користиће и камере за видео-надзор саобраћаја у градовима, на ауто-путевима и граничним прелазима, као и нове камере на патролним возилима.

У саопштењу за јавност, МУП подсећа грађане да након 60 дана од дана истека важења регистрационе налепнице није могуће извршити њено продужење са истом регистарском ознаком, већ је неопходно вратити регистарске таблице и поднети захтев за издавање нове саобраћајне дозволе и регистарских таблица, што значајно увећава трошкове продужетка регистрације.


Полицијски службеник који у саобраћају затекне возача који управља возилом коме је истекао рок важења регистрационе налепнице, издаће возачу прекршајни налог, а возило ће искључити из саобраћаја и од возача ће одузети регистарске таблице.

Како се истиче, власник односно корисник регистрованог возила, који у року од 60 дана од дана истека регистрације не поднесе захтев за издавање нове регистрационе налепнице, дужан је да врати регистарске таблице органу који их је издао, чак и када такво возило не користи у саобраћају. За тај прекршај предвиђене су казне за физичка лица од 10.000 до 20.000 динара, за предузетнике 20 хиљада динара, а од 50 до 600 хиљада динара уколико је власник, односно корисник правно лице.

Из МУП-а такође подсећају да у случају саобраћајне незгоде коју изазове возач возила коме је истекао рок важења регистрационе налепнице, односно рок полисе осигурања, штету надокнађује Удружење осигуравача Србије, али се након тога, регресни захтев у висини исплаћеног износа накнаде штете, камате, судских и других трошкова, остварује од власника возила, без обзира на то ко је управљао возилом у незгоди.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАШТИТА ЗДРАВЉА – Недељом нема вакцинације

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Крупањ без новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )