ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА  – Црквама два и по милиона динара

ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА  – Црквама два и по милиона динара

Град је расписао јавни конкурс за суфинансирање пројеката цркава и верских заједница на територији Лознице у 2021. години. Како је данас медијима казао Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, у  буџету су за ове намене опредељена два и по милиона динара и новац се  може користити за изградњу, одржавање или обнову верских објеката, организацију верских манифестација од значаја за град и верских обреда који се одржавају приликом обележавања важних историјских датума.


– Конкурс је расписан 23. јануара и траје до шестог фебруара. Наш је циљ да, осим ових средстава која издвајам путем конкурса, будемо на услузи нашим црквама и на други начин, кроз активности наших јавних предузећа. Пре свега мислим на ЈП ”Лозница резвој” које може да насипа и асфалтира путеве до цркава, а када су у питању наше установе, треба рећи да црква на саборишту у Тршићу има значајну помоћ преко Центра за културу ’’Вук Караџић’’. Она је изграђена средствима из буџета, а пре неколико година замењен је кров и обновљен звоник – казао је он истакавши да се са локала и централног нивоа значајним износима помажу  цркве и верске заједнице на подручју Лознице.

Како је наведено у конкурсу, период трајања суфинансираних активности пројекта на територији Лознице је најкасније до 31. децембра, суфинансираће се један пројекат по подносиоцу,  максималан износ за доделу по пројекту је до 500.000, а минималан је 60.000 динара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ – На располагању скоро три милиона

ДОМ ЗДРАВЉА ‘’ДР МИЛЕНКО МАРИН’’ – Санитарни прегледи на Градилишту

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )