КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ – На располагању скоро три милиона

КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ – На располагању скоро три милиона

Ове године за суфинансирање пројеката из области културе Град Лозница је у буџету наменио 2,8 милиона динара, исто као и прошле. Милан Југовић, председник градске Комисије за културу, рекао је на данашњој конференцији за штампу у Омладинском центру да се у Лозници, поред новца одређеног за суфинансирање ових пројеката, за културу издвајају велика средства и на друге начине.


– То се, пре свега, односи на финансирање важних установа културе попут Центра за културу ”Вук Караџић” за који је ове године опредељено 91,7 милиона динара и на програме Библиотеке Вуковог завичаја у висини од 26,1 милион. Позивам сва удружења да, у складу са условима, конкуришу до петог фебруара како би, ако испуне услове, били суфинансирани из буџета Града – казао је Југовић.

Он је подсетио да прошле године због пандемије коронавируса није било могуће реализовати све пројекте. Неки пројекти су реализовани делимично, нека удружења су имала трошкове и током припрема за реализацију тако да су многа добила нижи износ од уобичајеног.

– Ми смо претходних година имали велики број удружења, односно, из буџета је суфинансиран велики број пројеката, али је прошле године било другачије, због ситуације, па је суфинансиран значајно мањи број удружења – рекао је Југовић.

Право учешћа на овом конкурсу имају удружења регистрована за обављање делатности у области културе са седиштем на подручју града Лознице као и задужбине и фондације које имају огранак регистрован на подручју Лознице.

Конкурс је јуче објављен на сајту града, а тече од данас до петог фебруара, закључно са тим даном.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВИ ПОКУШАЈ У ЛОЗНИЦИ – Подмлађивање села

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ – Више беба у Лозници

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )