ПРОМО – Ево зашто би требало да штампате ваше фотографије

ПРОМО – Ево зашто би требало да штампате ваше фотографије

Будући да је 2021. година, а да је дигитално доба у узлету, многе напредне технологије су доступне огромном проценту светске популације.

Различите технологије су протеклих године доживеле велики процват, а принцип којим бележимо успомене, односно фотографисање, дефинитивно је међу најистакнутијим променама које видимо и користимо у свакодневици. Данас са лакоћом можемо забележити сваки тренутак кроз објективе наших мобилних телефона и то са врло високим квалитетом.

Међутим, ако застанемо на секунд и размислимо, већину фотографија из галерија наших мобилних уређаја, не само да нисмо одштампали, већ многе одавно нисмо ни гледали, а неких се чак и не сећамо. Са штампаним фотографијама је било другачије, зар не?

Истражили смо које су све предности штампаних у односу на дигиталне фотографије, те дошли до читаве листе разлога због чега би требало да почнете са штампањем ваших омиљених успомена. Сазнајте их у наставку текста.

Фото-албуми су чувари успомена

Поред тога што лепо изгледају, играју још једну веома важну улогу. Наиме, фото-албуми су прави чувари наших најлепших успомена.

Они су, такође, и највеће благо сваке породице. Преносе се са колена на колено и пружају нам прилику да, бар накратко, завиримо у историју и видимо како су наши родитељи, баке и деке изгледали кад су били млади.

Фото-албуме можете попуњавати тематски или периодично, те један фото-албум може бити посвећен само путовањима, један само успоменама са једном особом… Листање ових албума у сваком тренутку може вам измамити осмех на лице!

Технологија се квари – папир је трајан

Технологија је, иако је веома напредна, још увек веома осетљива, те лако може доћи до фаталних кварова који вас могу ускратити све податке који се налазе на одређеном медијуму.

Како бисте избегли разочарење и стрес изазван губљењем фотографија које сте чували у дигиталном формату, саветујемо вам да одштампате све омиљене фотографије јер, у случају да се нешто догоди вашим дигиталним уређајима, имате чврсту физичку копију својих најлепших успомена.

Дигиталне фотографије гледамо много ређе од штампаних

У данашњем времену дигитална фотографија готово да је постала синоним за фотографију са мобилног телефона. Истини на вољу, многи људи и даље купују професионалне ДСЛР фотоапарате али су то углавном појединци којима је фотографија хоби.

Већина људи поседује мобилне телефоне који имају способност да забележе фотографије врхунског квалитета, чак и када њима управљају особе који су потпуни лаици за сликање. Управо то је главни разлог за претрпане галерије мобилиних телефона многих људи.

Међутим, оно што је мало апсурдно је чињеница да се те фотографије веома ретко гледају јер људи просто немају навику да улазе у галерију свог мобилног телефона како би листали фотографије, а такође је и доказано да посматрање фотографије у дигиталном формату не оставља утисак на нас колико и гледање фотографије у папирном формату.

Штампањем фотографија не само да ћете их чешће гледати, већ ћете и боље памтити тренутак у којем је она настала.

Фотографије су прелепа декорација

Украшање наших домова је природна потреба велико броја људи. Потреба за декорисањем је дословно у генима људи током читаве историје. А за декорацију су се и некада користили, као што се и сада користе предмети и украси који нас подсећају на неке важне тренутке.

Идеалан начин за украшавање неког простора је велики зид са сликама. Да ли ћете на њега качити слике других фотографа или само слике које сте сами ухватили потпуно је на вама. Оно што је сигурно је да ће тај зид одисати магичном атмосфером и да ће вам засигурно пружити кратак повратак у изложене тренутке.

Зид фотографија може приказивати природу, породицу и пријатеље, али и познате личности и личне хероје на које сте се угледали или на које се и даље угледате.

Награда на крају сваког креативног процеса је тренутак задовољства да смо својим деловањем допринели стварању нечег лепог. Књиге се пишу, музика се компонује, представа се глуми док тренутак испуњења сваког фотографа лежи у одштампаним фотографијама које се могу изложити.

Наравно, када кажемо да би требало да ваше фотографије штампате, мислимо да би требало да одштампате само оне које су вам најдраже.

Дигитална фотографија, иако је веома практична и лепа, само је пола пута до правог производа. Одштампана фотографиија представља отелотворење дигиталног фајла и постаје део реалности, а самим тим носи и прелепу енергију забележеног тренутка.  

Надамо се да смо вам, овим текстом, успешно скренули пажњу на неке од разлога зашто је веома важно да штампате своје омиљене фотографије, као и предности које вам оне пружају. Зато, сачувајте своје омиљене тренутке и успомене од заборава већ данас.

Фото: https://unsplash.com/photos/gVbOF8mdE3U

          https://unsplash.com/photos/73OJLcahQHg

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )