У ЛОЗНИЦИ – Грађевинска дозвола за атлетску стазу

У ЛОЗНИЦИ – Грађевинска дозвола за атлетску стазу

Одељење за планирање и изградњу издало је грађевинску дозволу инвеститору Граду Лозници за изградњу новог спортског терена – атлетске стазе, односно атлетског стадиона у Лозници. Како је у решењу наведено, површина парцеле је 68.764 квадратна метра, површина под објектом 14.640 квадрата, а предрачунска вредност радова 95,6 милиона динара без ПДВ-а.


Треба да буду урађени кружна атлетска стаза дуга 400 метара са осам трака, као и залетиште од осам трака дужине 120 метара, борилиште за више спортских дисциплина (скок удаљ и троскок, скок са мотком, скок увис, бацање копља, бацање кугли и бацање диска и кладива) и помоћна трака за загревање од 150 метара. Око стазе је предвиђен заштитини појас од бехатона ширине два метра.

Подсетимо, Слободан Бранковић, директор Српског атлетског савеза (САС), уручио је, средином јуна прошле године у градској управи, градоначелнику Видоју Петровићу пројекат  будућег атлетског стадиона. То је поклон САС-а Лозници која добија атлетски стадион по свим стандардима за организацију домаћих и међународних такмичења, а циљ је да добије сертификат светске атлетике и самим тим се квалификује да може, поред националних шампионата, бити и домаћин међународних атлетских митинга, казао је тада Бранковић.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАНАС У ДОМУ ЗДРАВЉА – Почела вакцинација грађана

ФК ЛОЗНИЦА – Млади су будућност клуба

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )