ПЕСМЕ О ВИНУ И ТРИФУНДАНУ – На конкурс се одазвало 110 песника

ПЕСМЕ О ВИНУ И ТРИФУНДАНУ – На конкурс се одазвало 110 песника

Последњег дана сада већ прошле године, завршен је пети „Међународни трифундански конкурс“ за поезију, који је крајем новембра расписао Клуб писаца „Вуково перо“. Како је саопштио организатор ове литерарне манифестације, на конкурс се одазвало 110 песника, а одлуку о томе чији су стихови најбољи наредних дана донеће жири.


– Посао неће бити нимало лак јер је у конкуренцији 397 песама посвећених љубави, вину, виноградарству, традицији и обичајима у вези са Светим Трифуном. Према пропозицијама, сваки песник је могао да конкурише са укупно шест песама на ове две задате теме, а ми смо презадовољни одзивом који је изнад свих очекивања – каже Љутомир Рундић, председник Клуба писаца „Вуково перо“.

Он је потрвдио да су стихове послали песници из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Бугарске, Македоније, САД и Аустралије, а да ће резултати конкурса бити саопштени до 20. јануара и доступни на фејсбук страници клуба, али и другим регионалним страницама које се баве песничким конкурсима.

Подсећамо да је због пандемије коронавируса пријављивање спроведено искључиво електронским путем, да су све песме морале бити на српском језику (ћирилица или латиница) или са преводом на српски, ако су писане на другим језицима. Жири ће одабрати најбоље песме и предложити по три за похвалу и за награду у свакој категорији, укупно шест похвала и шест награда. Похваљеним ауторима песама биће уручене пригодне дипломе клуба, а награђеним плакете „Златно перо“, „Сребрно перо“ и „Бело перо“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АУТО-ЛИТИЈА ПРОТИВ РУДНИКА – Не дају земљу и реке

ЗА ПРВУ БЕБУ – Поклони од Града Лознице

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )