ЗА СТАДИОН У ЛОЗНИЦИ – Уговор једином понуђачу

ЗА СТАДИОН У ЛОЗНИЦИ – Уговор једином понуђачу

Канцеларија за управљање јавним улагањима одлучила је да уговор о јавној набавци за пројекат и радове на изградњи градског стадиона ”Лагатор” у Лозници додели групи понуђача која је једина доставила понуду, иако је средином децембра јавна набавка обустављена јер на тендер није пристигла ниједна прихватљива понуда.


Посао је додељен фирмама Термомонт д. o. о. Београд, Теминг Electrotechnology доо Ниш, МПП Јединство ад Севојно, Геоурб груп доо Београд, Саша Милосављевић ПР Центар за превентивни инжењеринг, пројектовање, едукацију и саветовање БП Consulting Крушевац, Трон Теx д. o. o, Нови Сад, ЦЕП д. o. о, Београд и Дим траде Београд, које су и биле једини понуђач.

Њихова почетна понуда износила је 3.170.950.000 динара, без ПДВ, а процењена вредност јавне набавке била је 2,5 милијарди динара, без ПДВ, и пошто ју је превазилазила,  Комисија за јавне набавке утврдила да је понуда неприхватљива. Наручилац је 18. децембра донео одлуку о спровођењу конкурентског поступка са преговарањем, што је законом предвиђена могућност, да наручилац може доделити уговор понуђачу чија понуда садржи понуђену цену већу од процењене вредности јавне набавке. У конкретном случају, наручилац је, како се наводи у одлуци, на основу прибављених независних мишљења пројектаната утврдио да понуђена цена представља реалну тржишну цену по којој се може ефикасно и квалитетно реализовати предмет јавне набавке. Такође, наручилац је одлучио да додели уговор понуђачу с обзиром на то да има обезбеђена финансијска средства потребна за исплату разлике између понуђене цене и процењене вредности јавне набавке. Прихваћена је коначна понуда, којом је умањена почетна, и укупна договорена цена је, без ПДВ, 2.999.849.000 динара, што је за 171.101.000 мање од првобитне када је понуђач одбијен. Тако је сада укупна цена са ПДВ је 3,6 милијарди динара. Укупан рок за извршење уговорних обавеза је 730 календарских дана од дана потписивања уговора, а гарантни рок за изведе радове две године.  


Иначе, Канцеларија за управљање јавним улагањима недавно је одабрала извођаче за пројектовање и градњу стадиона у Лесковцу и Зајечару, чија ће укупна вредност бити већа од 5,8 милијарди динара.

Т. М. С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗА ЛОЗНИЧКИ СТАДИОН – Обустављен тендер

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање новозаражених, мање и активно оболелих

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )