КЈП “НАШ ДОМ” – Чекајући пахуље

КЈП “НАШ ДОМ” – Чекајући пахуље

У ово доба године снег највише ишчекују деца, љубитељи зиме и запослени у КЈП “Наш дом”. Први и други да би уживали, а трећи да би њихова зимска служба имала посла, односно предузеће приходе. Последњих година снега је све мање, а ни ове још увек не мирише на пахуље, иако је зимска служба од првог новембра спремна за акцију.


Како је речено приликом смотре зимске службе, механизација је у потпуности опремљена за чишћење тротоара, јавних површина, прилаза школама, болници, чишћење мостова… Набављене су око три тоне калијум-хлорида, 12 тона индустријске соли и песка у потребним количинама и што се њих тиче, снег може пасти и сутра, казао је тада директор Јанко Алексић.

– Блага зима, без снега утиче лоше на нас јер нам смањује приходе које остварујемо ангажујући зимску службу по налогу ЈП “Лозница развој”. Још увек имамо посла на грабуљању лишћа, садњи и још неким активностима, али није добро ако у јануару и фебруару не буде снега јер онда зимска служба нема посла – каже он за ЛН.

Зимска служба, њен возни парк као и 25 радника, за сада није имала посла, а колико ће га бити до 1. априла наредне године, када се завршава, нико поуздано не зна. Снег прижељкује и Иван Горданић, шеф зимске службе, који каже да су спремни за падавине и да су имали посла тек неколико дана.

–  Четири пута смо због ниских температура у јутарњим сатима бацали со и песак на мостовима, пешачким прелазима у ужем центру града без обзира на то да ли има падавина, да не поледи, а за више до сада није било потребе. Надамо се да ће зима показати право лице почетком наредне године пошто нама снег значи приходе јер смо у том периоду године, осим редовног посла одношења комуналног отпада, фокусирани на зимску службу. Међутим, зиме су све блаже, ако и буде снега, то је један или два пута, а и тада  мало. Видећемо хоће ли се ове зиме озбиљније забелети – каже Горданић.

За сада не мирише на снег, а у “Нашем дому” понављају да су потпуно спремни за њега.

Т.М.С

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ ДАНАС – Сиво небо, аларм жут

КОШАРКА (Ж): УСПЕХ ВАСИЉЕВИЋЕВОГ КРАЉЕВА – Срушиле Црвену звезду

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )