IN MEMORIAM – Преминула др Нада Ђурић

IN MEMORIAM – Преминула др Нада Ђурић

У Лозници је данас, на Ковид одељењу Опште болнице,  у 68. години преминула прим. др Нада Ђурић, специјалиста епидемиологије.

Медицинско образовање стекла је  на Медицинском факултету у Београду где је дипломирала 1975. године, шест година касније специјализирала, а звање примаријуса стекла је  2000. године. Одмах по дипломирању, радила је у Дому здравља у свом родном месту Жабљаку у Црној Гори, а потом у Дому здравља у Власеници. У Здравственом центру у Лозници радила је од 1977. године па све до одласка у пензију. Била је начелница Поливалентне патронажне службе и Превентивног центра лозничког Дома здравља,  предавач на Високој васпитачкој школи и један од аутора уџбеника за наставу на предмету здравствено васпитање, аутор и коаутор око стотину стручних радова и учесник у припреми бројних стратешки значајних докумената за унапређење живота у Лозници.

Као оснивач Удружења грађана “Искра” бавила се едукацијом младих за превенцију болести зависности и репродуктивног здравља као и социјалном интеграцијим Рома. Нада Ђурић биће сахрањена у петак у 12 часова на  Градском гробљу у Лозници.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )