ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) осмислили су пројекат ”Зелена идеја” у оквиру којег су данас у Железничкој улици засадили 25 садница. Пројекат вредан 42 хиљаде динара спроводи се у оквиру програма ”Шта нам тешко” Министарства омладине и спорта, а циљ је да се, поред озелењавања града, млади активно укључе у еколошке акције и да на терену сазнају како се правилно сади дрвеће и зашто је важно садити га у урбаним срединама.


– Ове године акценат смо ставили на озелењавање површина око новосаграђених зграда или поред оних кој  су реконструисане, како бисмо оплеменили тај простор. У договору са КЈП ”Наш дом” и ЈП ”Лозница развој” одређене су површине на којима ће бити засађене саднице. Пројекат су, иначе, иницирали млади, волонтери КЗМ, тако да ћемо и ове године дати значајан допринос озелењавању града. Последњих година повећана је загађеност ваздуха, има више аутомобила, и садња новог дрвећа допринеће смањењу загађења – каже Бојан Лучић, координатор Омладинског центра.

Укупно ће у оквиру овог пројекта, вредног 42 хиљаде динара, бити засађено четрдесетак садница, а до сада су, за пет година млади волонтери у Лозници засадили око 400 стабала. Лучић каже да се може очекивати да и на пролеће буде спроведен још један овакав пројекат како би Лозница постала права ”зелена оаза”.

Носиоци програма ”Шта нам тешко” ове године су Млади истраживачи Србије и Центар за грађанско деловање.

Грми Ло

Фото: Канцеларија за младе

ПРОЧИТАЈ И…

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ У БЕОГРАДУ – Јачи од Партизана

МЛАДИ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА КАФИЋА И НОЋНИХ КЛУБОВА – Вирус не ради до шест увече?

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )