КОНКУРС ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Пошаљи најлепшу фотографију

КОНКУРС ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Пошаљи најлепшу фотографију

Друштвене мреже пуне су, углавном сјајних, фотографија Лознице и лозничког краја чији аутори живе овде или су посетили Вуков крај, а Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) и ове године им пружа прилику да за свој фотографски рад буду и награђени. У петак је почео једномесечни конкурс за избор најбоље фотографије Лознице, а до данас се пријавило више учесника него на целом прошлогодишњем конкурсу.


– Наши суграђани објављују предивне фотографије Лознице, као и текстове којима нам помажу у промоцији наших туристичких потенцијала. Промоција јесте основни задатак ТОГЛ, али и свако од нас може дати свој допринос. Прошле године смо били изузетно задовољни одзивом, а овогодишњи показује и колико је видљива наша промоција на друштвеним мрежама и сајту ТОГЛ. Годинама смо радили на развоју дигиталног маркетинга, а ове године то је дало и своје резултате. Уз велику подршку руководства града ми смо сада модерна туристичка организација која своје активности усмерава ка захтевима савременог туристе, а радо подржава и друге туристичке организација, нарочито када се ради о регионалном умрежавању и прекограничној сарадњи – каже Снежана Перић, директорица ТОГЛ.

На фото-конкурсу могу да учествују пунолетне особе са боравиштем у Србији, а фотографије морају бити у боји и снимљене на територији града Лознице. 

Туризмолог Бојана Марковић каже да фотографије морају бити у дигиталном облику, без воденог жига и било какве врсте потписа, у јпг формату и не веће од шест мегабајта. Минимална димензија дуже стране мора бити 3.000 пиксела.

– Фотографије морају бити изворне, нису дозвољени монтажа или графичке обраде које мењају композицију и елементе, као ни обрада фотографија, осим основне попут корекције боје и контраста. Аутори могу учествовати са највише три фотографије, а теме су туристички мотиви и локалитети, манифестације, богатство угоститељске понуде и гастрономија, туристичке атракције, гостопримство… Приспеле фотографије ТОГЛ може користити у сврху промоције туризма Лознице, без плаћања накнаде, а избор победника конкурса за најлепше туристичке фотографије обавиће жири састављен од стручњака из области фотографије. Радови се шаљу на мејл ТОГЛ togloznice@gmail.com – објаснила је Марковићева.


Аутори три најбоље фотографије биће награђени фотографским услугама,а детаље конкурса могуће је прочитати на сајту ТОГЛ.

У наредном периоду Туристичка организација приредиће још два конкурса, најављује Перићева. Како каже, први ће бити за приче из Лознице јер туристи воле да чују такве приче, легенде, анегдоте и желе да осете аутентичан доживљај. Други конкурс биће гастрономски, ТОГЛ ће прикупљати најлепше рецепте из лозничког краја.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Протеклог викенда мање заражених

НА ПУТУ ОКО СВЕТА – Застава падобранаца и у Лозници

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )