НОВО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Коначно подељени ресори

НОВО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Коначно подељени ресори

Чланови Градског већа  добили су своје ресоре, али је већина укључена у више области. Већу су прикључени и млади стручњаци из Тима за будућност Лознице. Сваки члан Градског већа има самосталност у раду и “градоначелник је свакоме дао одрешене руке”, каже помоћник градоначелника Љубинко Ђокић задужен за друштвене делатности

Крајем августа изабрано је девет, већином први пут бираних чланова Градског већа, који је представљен као спој младости и искуства, најмлађи члан има 31, а најстарији 77 година, и већина поред свог примарног ресора има и додатне дужности.  Новина је што су у рад новог састава Градског већа, односно у одређене ресоре,  укључени и млади стручњаци из Тима за будућност Лознице који би требало да унесу “свежу крв” и идеје за даљи напредак града.


– Лозница је у снажном развоју од инфраструктуре, путне, комуналне, енергетске, до здравства, где су у последње две, три године велика улагања – реконструисано је неколико објеката у кругу Опште болнице, а сада су огромни радови на хируршко-гинеколошком блоку. Стигли су инвеститори, привреда се развија, много је посла у области образовања у које наш град издваја скоро петину буџета, спорта, за чије унепређење је ове године из градске касе издвојено сто милиона динара, а град има више од 60 спортских клубова и више од 4.000 спортиста. Просто у свакој области чланови Већа имају доста тога да раде. Укључени су и млади стручњаци из “Тима за будућност Лознице”, да се искористи њихово знање и то је јединствен пример код нас. Њихов основни задатак је да анализирају постојеће стање дају своја решења за развој, на пример јавних предузећа и установа у наредних пет до десет година – како њихов рад може бити ефикаснији, квалитетнији и економичнији на добробит нашег града и грађана. Пред овим сазивом, који је спој младости и искуства, велики је посао – каже помоћник градоначелника Љубинко Ђокић који је у Већу задужен за област друштвених делатности (образовање и културу).

Он каже да сваки члан Градског већа има самосталност у раду и да је “градоначелник свакоме дао одрешене руке”, а на њима је да то искористе у раду током наредног периода.


– Сваки члан треба да изнесе предлоге на седници Већа, његова креативност свакако може доћи до изражаја јер нико није спутаван у оквиру повереног ресора да нешто ново осмисли. Може користити и искуства колега из других градова, видети шта је то добро, шта се може применити на одговарајући начин код нас и шта може допринети бољем животу грађана и у функционисању града – каже он.

Веће има укупно 11 чланова, рачунајући председника, то је по функцији градоначелник, и заменика председника, а то је заменик градоначелника.  Ресор привреде поверен је доктору економских наука Биљани Филиповић и дипл. економисти Владимиру Матићу, с тим да  она прати и област јавних предузећа и установа, заједно са дипл. економистом Драгићем Младеновићем који је задужен и за социјална питања, а Матић води и ресор туризма. Ресор месних заједница, има их 56, воде дипл. политиколог Марко Јовановић и дипл. инжењер пољопривреде Живко Стефановић, који је задужен и за пољопривреду, поред привреде и туризма једног од три носећа стуба развоја града. Здравство је поверено др Радовану Дивнићу, досадашњем заменику градоначелника, култура професору историје Ђорђу Вукмировићу, а стамбена политика и урбанистичка питања делокруг су геометра Мирослава Панића. О развоју спорта, поред градског менаџера Дејана Сталовића, брине и професор физичког васпитања Милан Недељковић. Осим тога, заменику градоначелника Марку Видићу поверено је праћење реализације пројекта пречишћавања отпадних вода, други помоћник градоначелника Дарко Карапанџић задужен је, поред осталог, за израду и реализацију пројеката од капиталног интереса за развој града, а Сталовић прати и привреду, саобраћај и туризам.


Павле Јакшић, дипл. економиста, из Тима за будућност Лознице  придружиће се члановима Већа који се баве радом јавних предузећа и установа, Никола Поповић, докторант на Архитектонском факултету, Данијела Терзић, дипл. просторни планер, и Бранислава Павловић, дипл. пејзажни архитекта,  у тиму су са главном урбанисткињом Драганом Јовановић. Драган Спасојевић, доктор ветеринарске медицине, и Владимир Симић, мастер инжењер пољопривреде, баве се пољопривредом. У тим за просвету су укључени Ана Матић, мастер професор српског језика и књижевности, Александра Спасојевић, мастер педагог, Ана Андрић, мастер педагог, Марија Бабић, мастер професор српског језика и књижевности, Јеротије Матић, струковни инжењер електротехнике и рачунарства, и Ана Томић, мастер инжењер организационих наука. Ксенија Радичевић, у тиму за туризам бавиће се  односима са јавношћу, а Стефан Симић, доктор медицине, и Ивана Катанић, магистар фармације, раде у области здравства.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СВЕТСКИ ДАН ПРЕВРЕМЕНО РОЂЕНЕ ДЕЦЕ – Потребни и кадрови и опрема

ДАНАС ДО 12 ЦЕЛЗИЈУСА – Облачно пред захлађење

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )