КАЗНЕ  ЗА НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА  – Од пет до 300 хиљада динара

КАЗНЕ  ЗА НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА  – Од пет до 300 хиљада динара

– Обавештавају се грађани да ће комунална инспекција и комунална милиција Града Лознице, у поступку спровођења Закона о заштити становништва од заразних болести и Уредбе о мерама за  спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19, обављати интензиван надзор поштовања мера  личне заштите, а посебно мера – обавезног ношења заштитне маске и одржавање међусобног растојања од 1,5 метар – наводи се у обавештењу које је данас упутио начелник градске управе.


Упозоравају се правна лица и предузетници да поштују прописане мере личне заштите, како би избегли кажњавања, а на првом месту сачували своје здравље и  животе и својих најмилијих, стоји даље у обавештењу. Како се истиче, у складу са одредбом члана 9в Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19, од 17. новембра ове године, закључно са 1. децембром,  радно време угоститељских објеката, продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, приређивача посебних и класичних игара на срећу, изузев апотека, бензинских пумпи и угоститељских и других објеката који врше доставу хране, ограничава тако да неће радити од 21 до 5 часова.


Током обављања  надзора, комунална инспекција и комунална милиција имају овлашћења да издају прекршајни налог, поднесу пријаву надлежном органу за учињено кривично дело, односно захтев за покретање прекршајног поступка, као и да обавесте други орган о разлозима за предузимање мера за које је он надлежан.

У случају непоступања  у складу са мерама донетим од стране Владе Србије, комунална инспекција и комунална милиција поступаће у складу са казненим мерама прописаним важећим Законом о заштити становништва од заразних болести. Прекршајне новчане казне су 300.000 динара за правна лица, 150.000 за предузетнике и 50.000  за одговорно лице у правном лицу, односно 5.000 динара за физичко лице, наводи се у обавештењу.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Више од 160 новозаражених

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА ЛОЗНИЦА – Преминуо ковид пацијент

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )