ГО СРС – Недомаћински однос власти према новцу грађана

ГО СРС – Недомаћински однос власти према новцу грађана

На конференцији за штампу , одржаној данас у просторијама Градског одбора Српске радикалне странке (ГО СРС), председник лозничких радикала Дарко Јевтић рекао је да су покренули петицију за смену градоначелника Лознице Видоја Петровића и да се надају да ће она бити успешна.


Потпредседник ГО СРС Ненад Самарџић, одборник Скупштине града, навео је да се градска власт недомаћински и нетранспарентно односи према новцу грађана. Како је рекао, велики број грађана у градским месним заједницама нема канализацију, попут оних који живе у Лозничком Пољу, Клупцима и на шабачком путу.

– Део грађана Зајаче нема могућност да се прикључи на градски водовод због административних тешкоћа које Град није решио. Они у летњем периоду немају воду, а, иначе, вода из базена није хемијско-бактериолошки исправна ни за купање, а камоли пиће. Становници градилишта немају пут, а велики део њих живи у неусловним објектима. Могло се очекивати од градске власти да почне да решава бар део ових проблема – рекао је Самарџић.

Он је устврдио да, уместо тога, власт укида важне капиталне инвестиције у вредности од 24 милиона динара, попут чишћења и делимичне замене фекалног колектора, чији би завршетак изградње решио проблеме са канализацијом. Уместо тога, каже Самарџић, 25 хиљада евра уложено је у светлећу ограду преко моста на Штири.

– Она је сасвим беспотребно постављена јер је претходна ограда била функционална и могла се обновити за много мање новца. Стални трошкови јавног осветљења су 80 милиона динара, уложено је 25 милиона, између осталог и за замену хиљаду лед сијалица, да би се постигла уштеда, а за првих шест месеци трошкови износе 45 милиона динара, што значи да ће до краја године бити 90 милиона. Уложили су да би смањили трошкове, а  они се повећали за десет милиона – тврди потпредседник ГО СРС.


Он као пример издваја и ЈКП ”Водовод и канализација” за које каже да су трошкови које има за одржавање возног парка недопустиво велики и да се за трошкове административног материјала и школовање административног особља издваја 35 милона динара, а да се за све месне заједнице, иначе, издваја 28 милиона, што је по његовом мишљењу недопустиво. Самарџић је рекао и да се сви подаци које је изнео налазе у извештају о ребалансу буџета.

Он је најавио да ће ГО СРС и даље одржавати редовне конференције за штампу.

Н.Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

’’ШТА НАМ ТЕШКО’’ – Степенице знања

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Још скоро стотину новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )