ЈКП “ТОПЛАНА” – Грејање у складу са температуром

ЈКП “ТОПЛАНА” – Грејање у складу са температуром

Нова сезона стари ритам, могло би се рећи за прве дане грејне сезоне која траје од 12. октобра у Лозници. ЈКП “Топлана” поново има дневни режим два пута крени, два пута стани, пошто су температуре ниске у јутарњим и вечерњим сатима, а средином дана готово пролећне.


– Такав начин рада не одговара нам због опреме, али са друге стране, корисници ће имати мање рачуне, а ми уштеду природног гаса јер нема потребе трошити енергију средином дана када су спољне температуре у порасту. Немамо  проблема, све функционише што се тиче опреме и топловода. Има неких, појединачних ситних цурења или слично, али то је уобичајено и веома мало. Од ове сезоне старамо се и о новој болничкој котларници коју још нисмо званичено преузели, али радимо тамо. У њој се приводе крају још неки послови,  неке ствари још треба  прилагодити, сада  ради један, мањи котао на сечку, али то не утиче на грејање којег има у болничким објектима – каже директор предузећа Миодраг Дишић за ЛН.

Према његовим речима, у болници има грејања од 12. октобра, тада је било спремно четири, пет објеката, а последњи је “уведен” Дом здравља крајем октобра  и сада се све греје осим хируршко-гинеколошког блока у коме се још изводе грађевински радови. Са нове котларнице греје се 18.530 квадрата просторија у болници, а када буду готови радови на гинеколошко-хируршком блоку, биће их укупно око 23.300. Иначе, котларница има инсталисану снагу од укупно четири мегавата, два котла на дрвну сечку од мегават и по и пола мегавата, као и од два мегавата на лож – уље, које је резервно гориво. “Топлана” је недавно завршила тендер за избор извођача који ће правити нов пословни објекат,  радионицу са пратећим садржајима поред нове топлане на Градилишту. Припрема се “папирологија” и овог месеца извођач ће бити уведен у посао. 

“Топлана” је ове јесени  четврту сезону узастопно стартовала пре календарског почетка грејања, а хоће ли и ова бити продужена, видећемо на пролеће.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАНИ СРБИЈЕ У ТВЕРСКОЈ БР. 15 – Вуков сабор у срцу Москве

НАШИ СМО – Катаклизма

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )