ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Буџет успешно реализован, упркос пандемији

ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Буџет успешно реализован, упркос пандемији

На данашњој седници Градског већа разматран је и утврђен предлог одлуке о усвајању извештаја о извршењу буџета града за првих девет месеци ове године, саопштено је из градске управе.

Како стоји у саопштењу, известилац, Зоран Томић, начелник за финансије и локалну пореску администрацију, рекао је да је у поређењу са истим периодом прошле године, ове  остварен бољи  резултат и у приходној и у расходној страни буџета.


То се, кажу у саопштењу, наглашава нарочито због чињенице да jе буџет успешно реализован у отежаним околностима од 15. марта, у тешком периоду пандемије коронавируса. Приходна страна већа је за 151 милион динара, што у првих девет месеци улива оптимизам за коначну, годишњу  реализацију. Обавезе из расходне стране измирују се благовремено за све кориснике буџета и остале услуге. Нема ни по било којем основу пробијања планираних трошкова, наводи се у извештају Одељења за финансије, што је одраз одговорне политике Града и пракса каква се очекује и у завршним месецима године кроз приходну пројекцију буџета са 92 одсто.


Разматране су о четири нове одлуке о расписивању јавних конкурса за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања стамбених зграда у граду. Реч је о пројектима за обнову кровова, фасада, инсталација и опреме постојећих стамбених јединица, што је, како стоји у саопштењу, капитални допринос партнерству станара са градском управом.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Горела кућа

ПОЧЕЛА ЗИМСКА СЛУЖБА – Спремни за снег и лед

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )