”ЦВЕТ УСПЕХА ЗА ЖЕНУ ЗМАЈА” ОЛГИЦИ САМОИЛОВИЋ – Задовољни радници – успешна фирма

”ЦВЕТ УСПЕХА ЗА ЖЕНУ ЗМАЈА” ОЛГИЦИ САМОИЛОВИЋ – Задовољни радници – успешна фирма

Олгица Самоиловић, власница и директорица лозничког предузећа ”Хедера вита”, још увек не зна ко ју је кандидовао за награду ”Цвет успеха за жену змаја”, коју је 14. пут доделило Удружење пословних жена Србије, али од ове седмице може се похвалити признањем које је добила.

Олгица је награду добила као власница најбоље извозно оријентисане фирме и каже да јој је драго што је дошло време када се обраћа пажња на женско предузетништво и што је примећен рад ”Хедера вите”. Ово лозничко предузеће, иначе, извози деведесет одсто производње па је награда отишла у праве руке.– Била сам изненађена када ми је јављено да сам добитница награде. Драго ми је и много ми значи зато што сматрам да до успеха ”Хедера вите” не би дошло без мојих запослених. У овим тешким временима превазишли смо кризе, били јединствени у намери да истрајемо, одлучни да не отпустимо ниједног радника. Били смо заједно и ја зато све жене у мојој фирми видим као жене змајеве. Наравно, ту су и мушкарци, и њихов рад не потцењујем него се сада ради о женама које су мајке, домаћице, раднице и стижу све да ураде, што их, самим тим, чини змајевима. Таква нам је фирма, брзо се ради, брзо размишља – каже Самоиловићева.

Награда, није, како каже, повод за уљујкивање у успеху, већ напротив, обавеза да се напредује и буде још бољи. Олгица је ”Хедера виту” основала пре девет и по година са намером да жељу да се самостално бави послом споји са својом креативношћу. На самом почетку поставила је себи циљ да људи који раде у ”Хедера вити” буди задовољни и да с вољом и радошћу долазе на посао.

– Од тог циља не желим да одступим. Фирма треба да напредује, да расте, али у њој треба да раде задовољни људи. Желим да се ти људи на послу осећају онако како бих ја волела да се осећам када бих радила код некога. Мислим да је управо то кључ успеха и добрих резултата које постижемо. Наше заједништво је покретач јер смо сви фокусирани на то да успемо и сваком се успеху радујемо. Ова награда ми значи, али најлепше од свега било ми је када сам сутрадан дошла на посао где су ме сачекали сви запослени са огромним букетом цвећа. То ми је најбитније, то што смо је сви заједно доживели као своју и што се ту, са тим људима осећам лепо – каже Самоиловићева.Да то нису празне приче показује и пример из првих недеља епидемије коронавируса када је Олгица одлучила да, шта год се десило, а било је јасно да ће привреда осетити тешке последице, радници морају примати плате јер издржавају своје породице и не би било фер оставити их у таквом тренутку. Старији и они нарушеног здравља послати су кућама, а сви остали сложили су се да фирма настави да ради. У таквим тренуцима испоштован је и договор са десет нових радника, постигнут пре избијања епидемије. Они су се запослили, а Олгица и ”Хедера вита” показали су да предузетници морају да буду спремни на све и вешти да се снађу и у најтежим тренуцима. Предузеће се бави природном козметиком, али су у том тренутку алкохол и средства за дезинфекцију били најпотребнија роба па је врло брзо покренута производња. Како каже Самоиловићева, никоме није било лако, али су још једном заједништвом показали да се може све, ухватили су се у коштац са кризом и поднели тај удар.

– Тешка су времена сада, тешка времена долазе. С једне стране, моја је обавеза да људима који овде раде обезбедим добре услове, са друге, наша је обавеза да будемо још бољи за наше купце, да наставимо да напредујемо. Ова награда нас зато обавезује да убацимо у брзину више – каже Олгица.Поред свега, ”Хедра вита” увек је спремна да помогне па је тако велике количине алкохола и средстава за дезинфекцију даровала током ванредног стања волонтерима и здравственим установама, а у октобру је и покренула акцију за борбу против рака дојке. Пет популарних производа ”Хедера вите” добило је нове етикете у розе боји, која симболише борбу против рака дојке, и на њима је сликовито описано како урадити самопреглед. Део прихода од продаје тих производа преусмерен је Институту за медицину рада у Београду за организовање превентивних прегледа за жене и других активности које се тичу самопревенције.

– Размишљала сам да је добро да ово овако остане и после октобра, да се жена, када узме у руке тај производ, сети да се запита да ли је урадила тај превентивни преглед који треба да уради. То је само један од преглед који жене треба да ураде, али хајде да кренемо од нечега па ће се и тренутно лоша статистика у вези са овом болешћу поправити – каже Олгица Самоиловић, Лозничанка која има доказ да је жена змај. Радом заслужен.

Н. Т.

Фото: Удружење пословних жена Србије

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ (2) – Разлика се налази у кући

НАШИ СМО – Систем

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.


data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )