САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ОКРУГА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ЛОЗНИЦЕ – Одмах применити епидемиолошке мере

САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ОКРУГА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ЛОЗНИЦЕ – Одмах применити епидемиолошке мере

У градској управи јуче је одржан састанак начелника мачванског управног округа Владана Красавца са градоначелником Лознице Видојем Петровићем, његовим сарадницима и представницима полицијске станице у Лозници и градских и државних инспекцијских органа који послове обављају на подручју града Лознице.


Састанак је одржан у склопу активности у вези са координацијом рада начелника округа и локалних самоуправа на сузбијању ширења коронавируса и на прримени упутства Координационе комисије за инспекцијски надзор и Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање епидемије.

Како стоји у саопштењу градске управе, Красавац је присутне упознао са садржином Упутства о методологији и координацији рада на сузбијању ширења вируса ковид-19. У упутству је наведено за које објекте и догађаје се контролише примена противепидемијских мера и који су од њих одређени као високоризични.

Руководилац организационе јединице санитарне инспекције за територију Управног округа даје сагласност на недељни план надзора, уз могућност измене у складу са тренутним епидемиолошким околностима и предлозима представника других републичких инспекција.

Градоначелник Лознице обезбедио је техничку подршку и помоћ републичким инспекторима тако што је одобрио употребу службеног возила и возача за потребе обављања надзора на територији града Лознице, с обзиром на то да републичке инспекције – санитарна и ветеринарска, немају довољан број службених возила за редован рад.

Закључено је да се одмах приступи примени упутства како би се постигао ефекат сузбијања ширења коронавируса.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОДРШКА РОДИТЕЉИМА И ДЕЦИ – Обухваћено тридесеторо деце

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Скоро 50 новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )