СКУПШТИНА ГРАДА ДОНОСИ ОДЛУКУ О КОМУНАЛНОЈ МИЛИЦИЈИ – Ново име, нова овлашћења

СКУПШТИНА ГРАДА ДОНОСИ ОДЛУКУ О КОМУНАЛНОЈ МИЛИЦИЈИ – Ново име, нова овлашћења

Град ће одлучивати о броју комуналних милиционара на својој територији и изгледу њихове униформе, а да ли ће на терен излазити у њој или у цивилу, одлучиваће начелници одељења која ће бити посебно формирана. Комунални милиционари ће убудуће моћи да зауставе и претресу возила и путнике, да одузимају робу и користе бибер-спреј као средство принуде. Оправданост њиховог поступања одмераваће унутрашња контрола


Комунална полиција је у српско законодавство ушла 2009. године, а крајем наредне и у првих осам градова у Србији, међу којима је била и Лозница. О ефектима те службе током деценије рада не постоје релевантни подаци, на њима се није инсистирало ни прошле године када је донет нови закон којим је, најпре, промењено име у Комунална милиција, а одредница “полиција”  ће остати у власништву МУП-а и Министарства одбране. Испод новог наслова, следе и друге новине. Прва је да градови више неће имати ексклузивно право на комуналне органе реда него је  могућност да их оснивају остављена и општинама.

О законским новинама које су уграђене у Предлог одлуке о комуналној милицији, која ће се у понедељак наћи пред одборницима Скупштине града, разговарали смо са Милорадом Матићем, замеником начелника градске управе.

– Раније је Комунална полиција радила у оквиру инспекцијских служби, а сада ће бити организовано посебно одељење које ће имати свог начелника, чиме је законодавац желео да истакне значај и одговорност те службе за комунални ред. Зато више није ни ограничен број припадника Комуналне милиције у односу на број становника, него је то препуштено локалним самоуправама које ће доносити одлуку у складу са стварним потребама – каже Матић и истиче да је локалним самоуправама остављена слобода избора униформи и амблема које ће носити припадници Комуналне милиције на њиховој територији, најкасније од априла наредне године.  Иначе, комунални милиционари могу свој посао обављати и у цивилу, ако у договору са начелником процене да је то делотворније у интересу истраге или интервенције коју планирају.

– То ће нарочито бити од користи када су у питању нелегалне уличне продаје, нелегални такси превоз или поступање због прекомерне буке у угоститељским објектима. До сада су униформе које су носили или обележена службена возила скретали пажњу прекршиоцима тако да су успевали да избегну хватање на делу и санкционисање – појашњава Матић.

Најзначајније новине у овлашћењима Комуналне милиције су: право да зауставе и претресу возила и лица у њима, ако су затечена у кршењу комуналних прописа, и да привремено одузму контролисане предмете, затим. могу да позивају грађане на информативне разговоре ради прикупљања информација, могу да снимају поступања и могу да користе спреј као ново средство принуде. У Закону је дефинисано да су средства принуде која су им на располагању: физичка снага, средства за везивање, распршивач са надражујућим дејством (бибер-спреј) и службена палица.


Ово, још у време доношења новог закона није наишло на подршку доброг дела јавности у Србији која је сваки пут бурно реаговала на брутално поступање припадника Комуналне полиције.

– Сада су предвиђене и мере боље контроле њиховог поступања тако да је уведена и институција унутрашње контроле као посебне организационе јединице у оквиру одељења.  При томе, свако може да поднесе пријаву на поступање припадника Комуналне милиције. Важно је знати и да ће за пријем у службу бити пооштрени критеријуми у смислу боље безбедносне провере кандидата.

Матић каже и да ће контролу над радом Комуналне милиције, на известан начин имати и одборници пошто ће њене годишње планове рада Градско веће упућивати Скупштини на усвајање. Иначе, Градско веће ће одлучивати и о жалбама на решења Комуналне милиције.

Рад Комуналне милиције финансираће се из градског буџета. 

Казне

Комунални милиционар у обављању дужности има статус службеног лица, а за ометање или спречавање у поступању предвиђене су новчане прекршајне казне које се крећу од двадесет, тридесет до сто хиљада динара, у зависности од тога да ли је у питању физичко лице, предузетник или правно лице. За непоступање по усменом наређењу или недостављању тражених обавештења, података или информација, предвиђене су казне од десет до 50.000 динара.

Контрола

Комунални милиционар дужан је да о употреби силе поднесе писани извештај начелнику или овлашћеном службенику у року од 24 часа, а он је дужан да о томе обавести Полицијску станицу.  Оцена оправданости  поступања  уз употребу силе доноси се “одмах, а најкасније у року од 15 дана”. Уколико се оцени да је поступање милиционара било непрописно или прекомерно, покреће се дисциплински поступак и о томе извештава начелника градске управе.

Малолетници

У члану 15. Одлуке о Комуналној милицији града Лознице стоји да овлашћења у поступању према малолетницима могу да примењују само припадници те службе који су оспособљени за рад са малолетницима. Такође, неопходно је и присуство родитеља или старатеља, а ако су они недоступни, онда је обавезно присуство представника органа старатељства.

З. В.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Седморо новозаражених

НАШИ СМО – Југословен К.

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )