ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ – Млади доносе позитивне промене

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ – Млади доносе позитивне промене

Поводом Европске недеље локалне демократије, у Омладинском центру данас је одржана онлајн трибина на којој су учествовали Милан Југовић, кандидат за посланика, и Бојан Лучић, координатор Омладинског центра.


Југовић је истакао да је демократија у Србији релативно млада, али да је протеклих деценија начињен велики искорак у развоју демократског друштва.

– Ми данас демократију доживљавамо здраво за готово, али је много времена и труда требало да она достигне ниво на којем је данас. Овом онлајн трибином желимо да приближимо грађанима процес развоја демократије од њене колевке у старој Грчкој па кроз векове. Демократија је и у нашој локалној заједници на завидном нивоу, имамо младе укључене у разне градске органе и начинили смо велики искорак у том смеру. Увек може боље и Град ће и убудуће подржавати укључење младих у јавни живот – казао је Југовић.


Лучић је нагласио да је Град Лозница уочио вредност инивијатива које покрећу млади, велики број пројеката реализованих у граду је настао управо из идеја које су дошле од младих и зато је и лознички Омладински центар један од најбољих у Србији.

– Посебно смо поносни на то што млади знају да могу да дођу у Омладински центар, да предложе идеју и да она буде реализована у догледно време, наравно, у складу са могућностима Града и Канцеларије за младе. Ову недељу обележавамо заједно са градом јер је важно да се глас младих чује – рекао је Лучић.

Како је навео, у нареденом периоду биће реализован велики број пројеката који су потекли од младих и који ће донети позитивне промене у граду.

Н. Т.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )