ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Електронско заказивање за PCR тестирање

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Електронско заказивање за PCR тестирање

На Порталу еУправа од данас је доступна нова електронска услуга еЗаказивање за PCR тестирање на лични захтев. Потребно је да се на овом порталу одабере  услуга еЗаказивање за PCR тестирање на лични захтев и изабере опција  „покрени услугу“. Након што се изабере жељена лабораторија, приказаће се календар где је потребно да одаберети неки од слободних термина. Тестирање може да се закаже за највише пет чланова породице уколико жељена лабораторија прима више лица у једном термину. Тестирање може да се закаже за грађане Републике Србије, стране држављане са боравком у Србији, као и за стране држављане без боравка, односно туристе. Након што се одабере број лица која желе да се тестирају на лични захтев, потребно је попунити сва наведена поља и кликнути на тастер „закажи“.

Тестирање PCR тестом на лични захтев се плаћа, за грађане Србије и страна лица са боравком у Србији цена je 6.000 динара а за страна лица без боравка (туристи) 14.110 динара.

Када се успешно закаже термин, систем ће генерисати попуњене уплатнице. У овом тренутку није омогућено електронско плаћање ове услуге, те је неопходно да се приликом тестирања у заказаном термину понесе један примерак оверене уплатнице као доказ о уплати.

Из шабачког Завода напомињу, да за заказивање термина није потребно бити регистрован корисник Портала еУправе. Такође, грађанима је доступно и да путем Националног контакт центра Министарства здравља на број телефона 011/362-0000 закажу PCR тестирање на лични захтев сваког радног дана од 8 до 20 часова.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОТЕСТ ИСПРЕД РИО ТИНТА – Треба питати грађане да ли желе рудник

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Један позитиван у Шапцу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )