СТИГЛЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПА – Сутра почиње вакцинација

СТИГЛЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПА – Сутра почиње вакцинација

У лознички Дом здравља „Др Миленко Марин“ данас (30. септембар) је стигло је 4.370 доза вакцина против сезонског грипа  које су бесплатне за све грађане. Вакцинисање почиње сутра  а  спроводиће се у Превентивном центру и у свим здравственим станицама и амбуланатама где су већ прослеђене извесне дозе вакцина. Из ове установе поручују да вакцина има довољно, да не треба журити и да сви грађани не морају да долазе у Превентивни центар већ у амбуланту или здравствену станицу, зависно од места боравка. Посебно је важно да се вакцинишу хронични болесници као и особе са удруженим болестима.
Препоручује се особама изложеним повећаном ризику од инфекције, односно запосленима у јавним службама као што су, здравство, школство, полиција, војска, органи управљања, новинари, запослени у јавном превозу. Као и ранијих година не могу је примити особе које су алергичне на неку компоненту вакцине, на јаја и перје, на живинско месо, као ни они који у том тренутку имају високу температуру што указује на акутну инфекцију.

В.М

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Без упала плућа

У „СУНЧАНОЈ РЕЦИ“ ДОДЕЉЕНА НАГРАДА – Професорка Боба – личност за понос

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )