У САБОРСКИМ ДАНИМА – Филм о јубилеју КУД „Караџић“

У САБОРСКИМ ДАНИМА – Филм о јубилеју КУД „Караџић“

Трећи програм 87. Вуковог сабора приређен је синоћ у Вуковом дому културе где је посетиоцима премијерно приказан документарни филм „Лознички културни прометеји“, посвећен 170. годишњици постојања КУД „Караџић“.


Најстарије друштво на Балкану јубилеј прославља у складу са епидемиолошком ситуацијом изазваном коронавирусом па су зато и одложене планиране активности и бројни програми којима би се указало на овај значајан датум.

– Жеља нам је била да овај јубилеј обележимо свечаније, бројним наступима и у директном контакту с публиком, пријатељима и поштоваоцима, али због тренутне ситуације то нисмо у могућности. Прославу ћемо зато одложити за неке лепше и по здравље свих нас сигурније дане, а овим документарним подсећањем желимо да се огласимо и укажемо на значај и континуитет нашег трајања – поручили су из КУД „Караџић“ уз изражавање наде да ће у што скорије време наставити непосредна дружења уз нове представе, концерте, књижевне вечери и ликовне изложбе.

У филму су коришћени оригинални документи, фотографије, видео-снимци који су у поседу друштва, а пре пројекције наступила је група певача са неколико народних песама.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СКУПШТИНА ГРАДА – Одлука о првом ребалансу буџета

БОКС: ФИНАЛЕ СУПЕР ЛИГЕ – Мајсторица одлучује

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )