МИЛАН ЈОВАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА – Овде се од туризма може лепо живети

МИЛАН ЈОВАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА – Овде се од туризма може лепо живети

Новоизабрани председник Љубовије Милан Јовановић, дипл. инж. електротехнике, најавио је у разговору за ЛН значајна улагања у  развој туризма, пољопривреде и отварање нових радних места како би задржали младе и подигли стандард грађана

Нови председник Општине Љубовија Милан Јовановић сматра да је ситуација у Љубовији много боља него што то Љубовијани мисле.


– Званични статистички подаци говоре да је Љубовија на другом месту по висини плата у Мачванском округу. Постојећа предузећа у већини случајева добро раде, а туриста је било толико да је то просто невероватно. Месецима се није могло пронаћи празно место. Комплекси поред Дрине су “експлодирали” и наши грађани су се уверили да се од туризма може зарадити и пристојно живети. Верујем да ће се велики број наших суграђана у наредном периоду окренути сеоском туризму и ми у локалној самоуправи туризам посматрамо као један од главних праваца развоја наше општине. У плану је изградња отвореног базена и ускоро би требало да буде расписана јавна набавка. Намеравамо да изградимо и ауто-камп – каже Јовановић.

Он истиче да је и  пољопривреда један од приоритета када је развој ове општине у питању. Подесећа да има много успешних пољопривредника, а мећу њима је и све више младих.

– Локална самоуправа сваке године издваја значајна средства за разне видове субвенција пољопривредницима и то ће чинити и убудуће. Потрудићемо се да повећамо износ, а наставићемо да охрабрујемо пољопривреднике да се удружују у задруге како би лакше и организовано продали своје производе, да осавремењују производњу обнављају механизацију – каже председник општине.

Отварање нових радних места, такође, је један од приоритета. У току су разговори са неколико потенцијалних инвеститора.


– Намеравамо да у наредном периоду отворимо 150 до 200 нових радних места.  У току су разговори са три потенцијална инвеститора. Веома озбиљна прича је са једном немачком фирмом, као и са инвеститором из Грчке који жели да улаже у туризам и већ је купио око 4,5 хектара земље на којој намерава да изгради туристички комплекс. Верујем да је у овом тренутку 200 нових радних места довољно да се млади одлуче да остану у Љубовији, уз значајна улагања у развој туризма и пољопривреде  – наглашава Јовановић.

Према његовим речима, биће значајних улагања и у спорт и културу.У плану је изградња спортске хале у наредној години у којој ће моћи да буду заступљени сви халски спортови. Такав објекат је од изузетне важности за Љубовију и развој спорта уопште. Подсећа да су у Љубовији активна два аматерска позориша и да веома добро раде, а ту су и друге установе културе које ће општина и убудуће помагати и осавремењавати. Јовановић каже да ће подршка спорту и култури бити максимална.

Локална самоуправа ће наставити улагања у реконструкцију и изградњу локалних путева.

– У овој години је реконструисано 15 локалних путева. У просеку је асфалтирано по 500 метара, док су у неколико села путеви у попуности реконструисани. Купили смо нове машине за наше јавно предузеће које се бави одржавањем путева. Набавили смо два нова Улта, грејдер и наставићемо да осавремењавамо механизацију неопходну за квалитетно одржавање локалних путева – каже председник општине.

Санирају последице поплава

Јунске поплаве нанеле су велике штете на објектима и путној инфраструктури у Љубовији. Јовановић каже да је штета на инфраструктурним објектима, без приватних, била око 800 милиона динара што је износ који одговара висини готово два буџета општине Љубовија. Велики број путних праваца према селима био је у прекиду, али су уз помоћ републичке владе били врло брзо оспособљени. У току су радови на изградњи новог моста на магистралном путу према Бајиној Башти. Вредност радова је око пола милиона евра, а новац је обезбедило ЈП “Путеви Србије”. Највише штете причинила је Река Љубовиђа и радови на уређењу речног корита су искључиво у надлежности ЈП “Србијаводе”. Процена је да је потребно уложити 457 милиона динара да би се реконструсало све оно уништено приликом изливања ове реке. Председник општине Љубовија каже да су у разговорима са представницима овог јавног предузећа инсистирали да се пронађе трајно решење.

Ко је Милан Јовановић

Нови председник Општине Љубовија Милан Јовановић рођен је 1975. године. Отац је четворо деце. По занимању је дипломирани инжењер електротехнике и до сада је радио као професор рачунарства и информатике у Средњој школи, а затим је био и директор ове школе. У последњих годину дана радио је као инежењер у Хидроелектрани “Зворник”. Већ три године је повереник ОО СНС У Љубовији.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕД ЛОЗНИЦА – Шест сати без струје

ФУДБАЛ, ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ: ЛОЗНИЦА – ЖЕЛЕЗНИЧАР (0:3) – Панчевци заслужено славили

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )