У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Постављају табле с називима улица

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Постављају табле с називима улица

Малозворничани ће до краја године на кућама имати нове табле с називима улица, а њихово постављање почело је ових дана. У складу са ажурираним адресним регистром, у току је обележавање објеката и постављање кућних бројева, уз надзор надлежних органа локалне самоуправе и Републичког геодетског завода, а посао обављају радници Издавачког предузећа „Епоха“ из Пожеге.


Уговорени крајњи рок за завршетак радова је 31. децембар.

– После постављања табли са називима улица и кућним бројевима, следи усклађивање база података службених евиденција, што је трећа и уједно последња фаза овог пројекта који се одвија под покровитељством председнице Владе Србије. Мали Зворник је међу првим општинама у Србији спровео прву фазу пројекта, која је обухватала именовање улица, нумерисање објеката и усвајање адресног регистара од стране локалне скупштине, након чега је одлуком владе добила наменски трансфер за набавку табли, у износу нешто већем од од 1,3 милиона динара – кажу у општинској управи и додају да је набављено укупно 391 табла са називом улице и 4.820 табли са кућним бројевима.

Остатак новца за набавку и постављање таблица улица и кућних бројева, у износу од око 1,9 милиона динара, обезбеђен је из стимулативног фонда Владе Швајцарске, освојеног у оквиру пројекта „Реформа пореза на имовину“.

– Ажурирање адресног регистра, односно обележавање кућа на терену постављањем табли, један је од пројеката који су грађани подржали у прошлогодишњој анкети о трошењу средстава прикупљених од пореза на имовину. Реч је о једном од кључних државних регистара и његовим ажурирањем уводи се ред и модернизује државна управа и локална самоуправа – каже Зоран Јавтић, председник општине.

За вођење адресног регистра надлежан је Републички геодетски завод, а адреса су уписиване на основу одлуке локалне самоуправе о давању назива улицама. По завршетку обележавања на терену, локалне службе и државни органи, сукцесивно ће усклађивати своје базе података са ажурираним регистром, а грађани ће имати право на бесплатну замену личних докумената, ради уписа нових адреса, односно усклађивања докумената са адресним регистром општине.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БЕЗ ОБЛАЧКА – Јутра свежа, дани топли

БОКС: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ – На победу, с публиком или без ње

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )