У КОРИТУ ШТИРЕ – Почели кошење траве и корова

У КОРИТУ ШТИРЕ – Почели кошење траве и корова

У неколико наредних дана корито реке Штире биће покошено, на шта су грађани који живе уз њене обале чекали месецима указујући на овај проблем градским комуналним службама. Пошто одржавање овог речног корита није у надлежности лозничких комуналаца, већ државе тек сада су зазујали тримери, а радници које је ангажовало Јавно предузеће „Србија воде“ кажу да им за овај посао треба око седам дана.

– Косимо траву и чистимо простор између бетонских коцки од коровног биља. Поприлично је затравило, али иде некако, радимо нас тројица и, ако све буде како смо планирали, за седам дана ћемо покосити обе стране корита, од Гушавца до Градилиштa – рекли су нам радници које смо затекли у послу.


Подсећамо да је регулисани део корита Штире урађен 1967. године и дугачак је укупно 4.736 метара, а, поред ње, и реке Дрина и Јадар спадају у водотокове првог реда и у надлежности су државе и ЈП „Србијаводе“.

Пре пет година је коришћена и механизација за уклањање наноса из речног корита, а то би требало урадити и сада, како би се олакшао проток воде, пре свега због могућих поплава које изазивају бујични потоци који се уливају у Штиру дуж њеног тока дугог око 15 километара од изворишта до ушћа у Дрину.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈУЖНО ОД ВОЈВОДИНЕ И БЕОГРАДА – Жути метео аларм због врелине

ФУДБАЛ (Ж): ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ – Спартак неумољив

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )