НОВИ МАНДАТ (2) – МАРКО ВИДИЋ, ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА – Желим да помогнем завичају

НОВИ МАНДАТ (2) – МАРКО ВИДИЋ, ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА – Желим да помогнем завичају

На листи СНС је од фебруара ове године као нестраначка личност, а, како каже, уколико буде било потребно, нема разлога да се не учлани у странку. Желим да променимо свест младим људима да се овде могу и вратити или остати и мој мотив је да учинимо да Лозница постане заиста боље место за живот

На лозничкој политичкој сцени после одржаних локалних избора појавило се ново лице, већини грађана до сада непознато или мало познато. То је Марко Видић (1979), дипломирани инжењер електротехнике, који је нови заменик градоначелника. За многе се појавио ниоткуда, али он каже да то није сасвим тачно јер је од фебруара ове године на листи СНС, као нестраначка личност, и то “прилично високо” и не види зашто је то уопште битно.


– Апсолутно подржавам политику председника Александра Вучића и мислим да и њему и мени папир није много битан, то је само једна формалност. Ако сам стао својим именом на листу, значи да подржавам политику странке, а не верујем да ће то бити неки проблем што сам нестраначка личност. Уколико буде било потребно, нема разлога да се не учланим у странку. Нико то од мене још увек није тражио и мислим да је то само један папир. Претпостављам да људу знају, слушали су председника државе и странке, да је тенденција да се СНС обнови, подмлади кадар, да се појаве неки млађи људи, нова лица, и у том смислу је ово апсолутно у складу са свим што је он нагласио – каже Видић објашњавајући да се није баш одједном нашао у жижи политичке јавности.

Рођен је у Лозници у којој је завршио основну и средњу школу, а онда је због факултета и посла у Београду био од 1998. до 2016. Када се оженио, вратио се у Лозницу коју је увек сматрао као “лепо место за живот и одрастање деце”.


– Не верујем да постоји човек који не воли своје родно место. Оно што је мене највише привукло, и нисам имао ни трунке премишљања, јесте да покажемо да Лозница заиста постаје град који расте и развија се, да својим примером покажем да ту има места за младе људе. Желим да променимо свест младим људима да се ту могу и вратити или остати и мој мотив је да учинимо да Лозница постане заиста боље место за живот. То ми је главни мотив, да своме граду и држави помогнем својим знањем, искуством и енергијом и, такође, својим примером у остварењу тога циља. Мислим да ће то у великој мери и бити остварено. Имао сам од 2016. четири године да из перспективе обичног грађанина сагледам ситуацију, видео сам да се овде нешто мења набоље и Лозница се у последњих десетак година доста променила захваљујући улагањима, подршци председника државе и, наравно, вођењем добре политике инвестиција. Лозница се обнавља, много се гради, утисак је да иде напред узлазном путањом. Увидео сам и да нашем граду фале инжињери свих профила, фале нам млади људи. Сигурно је да ће ми се са ове позиције неки видици проширити, као и да осећам велику одговорност на овој дужности. Мислим да је важно да будемо сервис грађана, да ослушкујемо њихове реакције, жеље и примедбе, пре свега да успоставимо систем који функционише и омогућава да грађани боље живе, да им не буде толико битно ко су политичари – говори нови други човек локалне самоуправе.

Видић сматра да простора за напредак има и да је могуће учинити да млади немају жељу да оду одавде, већ да остану, или да се врате уколико су из неког разлога раније отишли из Лознице. Да буде више оних који ће учинити као он, вратити се завичају.

– Мислим да се за то већ стварају услови отварањем нових фабрика, али град мора учинити да остали садржаји не каскају и не мањкају, како би се млади имали чему радовати и искористи на квалитетан начин слободне време после посла. Потребни су простори за културно друштвене институције или забавног карактера које овде, такође, фале. Недостаје позориште, можда неки забавни центар и слично, понуде која ће младе одвратити од седења код куће за рачунаром, таблетима и телефонима, да смислено и квалитетно искористе време. Бавим се рекреативно спортом, возим бицикл и мислим да нам недостају бициклистичке стазе, стазе за шетњу, требало би омогућити младима да се баве спортом, и рекреативно и кроз спортска надметања, порадити на томе да се врате некадашња међушколска такмичења. Треба искористити потенцијал Гучева који има простора да се још више развија, Тршића, Дрине и осталих места, видети може ли још које шеталиште да се уради, то су нека моја запажања. Потребно је време да се упознам са текућим и будућим пројектима, као инжењер бићу активно укључен у њихову реализацију, а сви они сигурно треба да уврсте Лозницу у десет најразвијенијих градова Србије – каже Марко Видић, заменик градоначелника Лознице.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – После десет дана новозаражени у Љубовији

НАШИ СМО – Свитање

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )