ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО  – Амброзија

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО  – Амброзија

Нашој редакцији јавило се више читалаца које интересује када ће бити уклоњена амброзија које има на више места, а многи су алергични на ову коровску биљку и прави им здравствене проблеме. Према речима Бранка Милошевића, руководиоца сектора зеленило у КЈП “Наш дом”, амброзија се сузбија кроз редовне мере одржавања и то се тако ради последњих десетак година.


– Све  зелене површине ушле су у програм пословања и кроз редовно кошење се сузбија и амброзија. Немамо посебне акције њеног уклањања као што је то некада било. Наше предузеће коси градске зелене површине, најужи центар града са парковима, блоковске зелене површине, делимично уређене и неуређене зелене површине, градске бедеме испод старе цркве,  прилазе граду, Лагатор, корито Штире целом дужином, Шанац, Омладински парк на Лагатору, Бању Ковиљачу, парк у Лешници, пружне прелазе, као и површине код споменика на Гучеву, Текеришу и Драгинцу.  Свеукупно око 60 хектара. На Лагатору иза цркве и обданишта “Чаролија” постоји парцела која није градска и ту надлежни треба  да утврде коме припада и издају налог за њено уређење. “Наш дом” не може да коси, односно уништава амброзију на приватним поседима – каже он.


Најужи део града ради се једном седмично, остало у 15 дана, односно једном до два пута месечно прилази граду у зависности од потребе. Тако да се уоквиру редовног кошења елиминише и амброзија уколико се налази на површинама о којима брине “Наш дом”.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ, ПРВА ЛИГA: БЕЗ ГОЛОВА У МЕЧУ ЛОЗНИЦА – БУДУЋНОСТ – Гости задовољнији

КОЛИКЕ СУ БИЛЕ ЈУНСКЕ ПЛАТЕ – Шест хиљада више него лани

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )