НОВИ МАНДАТ (1) – Они су чланови Градског већа

НОВИ МАНДАТ (1) – Они су чланови Градског већа

У уторак је почео да тече нови мандат градске власти. Девет новоизабраних чланова за сада имају само место у Градском већу, а у наредним данима биће познато и за које ресоре су задужени.

Др  Радован Дивнић (1949), специјалиста хиругије у пензији.

Радни век провео је у Здравственом центру “Др Миленко Марин”, садашњој Општој болници у Лозници, најпре као управник Здравствене установе у Лешници, потом као шеф хуруршке амбуланте, шеф хируршког одењења, управник Опште болнице у Лозници. Заменик директора ЗЦ био је од 2000. године а радни век завршио је као начелник хируршког одењења. Као редован војник, али и као добровољац, учествовао је у ратним дешавањима у којима је стекао чин – самостални инспектор полиције и санитетски мајор у резерви на месту начелника Дринске дивизије. Од 216. до 2020. године био је заменик градоначелника Лознице. Члан је СНС.


Ђорђе Вукмировић (1989), мастер професор историје, докторант на Филозофском факултету у Београду.

Запослен као професор историје у Средњој економској школи у Лозници. Професионалним спортом се бавио од 1996. до 2008. године ВК “Шабац” и ВК “Партизан” са којима је био вишеструки првак СР Југославије и Србије.  Написао је 2020. године монографију “Од слободе до стратишта – устанак и немачки злочини у Јадру 1941. године” у којој су пописане све жртве крвавог драгиначког октобра. Члан је СНС.

Биљана Филиповић (1970), доктор економских наука.

Економски факултет завршила у Београду, магистрирала је 2012. на Универзитету “Св. Климент Охридски” – Битола,  а звање доктора економских наука стекла је на  Универзитету за пословни инжењеринг и менаџмент  у Бањалуци 2015. године. Овлашћени је судски вештак из економско-финансијске струке и овлашћени рачуновођа. Има радно искуство од преко 20 година, највише у банкарском и финансијско-рачуноводственом сектору, била је запослена у Хипо-Алпе-Адрија банци и Комерцијалној банци у Лозници. Члан је Федерације европских карневалских градова  и оснивач и организатор манифестације “Краљевски карневал” у Бањи Ковиљачи од 1999. године. Била је члан Градског већа и у претходном мандату. Члан је СНС.

Живко Стефановић (1961), дипломирани инжењер пољопривреде.

Двадесет година је обављао комерцијално-финансијске послове у Млинско-пекарској индустрији “Клас” у Лозници а потом од 2011. године па до сада запослен је у Пољопривредној стручној саветодавној служби у Лозници на пословима саветодавства за агроекономију. Члан је СНС.

Марко Јовановић (1987), дипломирао  на Факултету за европске правно-политичке студије у Новом Саду, на смеру међународни односи.

Политиком почиње да се бави веома млад и већ са 21 годином изабран је за одборника а затим и за шефа одборничке групе СРС у лозничкој Скупштини у мандату 2008 – 2012. године. У скупштинском сазиву локалног парламента од 2016. до 2020. године обавњао је функцију заменика шефа ОГ СНС. Активно се бавио спортом играјући за све селкције ФК “Лозница” а  спортски рад наставио је ангажовањем у управи БК “Лозница” и Скупштини ФК “Лозница”. Запослен је у Библиотеци Вуковог завичаја. Члан је СНС.

Мирослав Панић (1985), геометар.

У раној младости са породицом се одселио у Италију где је живео двадесет година. Основну и средњу геодетску школу завршио је у Трсту. Његово прво радно место било је у Агенцији за промет непокретности од 2006. до 2008. године, у биографији му пише да је “од 2008. радио као саветник принца Герарда Артика ди Поржија е Бруњера”, а 2012. године враћа се у Лозницу где стиче лиценцуи управника стамбених заједница чиме се сада бави.

Милан Недељковић (1979), професор физичког васпитања (Факултет физичке културе у Новом Саду) и дипломирани тренер рукомета.

Био је први управник на Градском купалишту “Лагатор”, запослен је у Средњој економској школи у Лозници. У играчкој каријери наступао је за више клубова, био је тренер у Лозници, Брчком, Бијењини и Зворнику. И као играч и тренер освајао је трофеје. У Лозници је 2015. године проглашен за тренера године. Тренутно ради као тренер сениорског тима МРК “Лозница”. Нестраначка је личност.

Драгић Младеновић (1943), дипломирани економиста у пензији. 

У дугогодишњој каријери био је директор ТРО “Јадар”, као руководилац експозитура “Ју банке”  и “Комерцијалне банке” и директор лозничке Филијале “Дунав осигурање”. Одликован је указом Председништва СФРЈ орден са сребрним венцем.  Потпредседник је Градског одбора ПУПС-а у Лозници.

Владимир Матић (1980), дипломирао на Универзитету “Сингидунум” на Факултет за туристички и хотелијерски менаџмент.

2006. године основао је и био директор Друштва за туризам и угоститељство “Гучево травел” у Лозници а од 2007. године основао је и био директор етно-комплекса “Гучевски вајати” на планини Гучево. 2017. године био је председник лозничког женског рукометног клуба “ОРК”. Од 2016. до 2020. године био је одборник и заменик шефа ОГ СПС у лозничкој Скупштини. Члан је СПС.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БОКС: БК ВУКОВИ СА ДРИНЕ – Спремају се за такмичења

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници једини новозаражени

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )