ЗАВРШЕНА СКУПШТИНА ГРАДА – Петровићу пети мандат

ЗАВРШЕНА СКУПШТИНА ГРАДА – Петровићу пети мандат

Видоје Петровић поново је изабран за градоначелника Лознице. Ово је њему пети мандат на челу града, а четврти узастопни на месту градоначелника. За заменика градоначелника изабран је Марко Видић, дипломирани инжењер електротехнике, иначе нестраначка личност.


Изабрано је и девет чланова Градског већа – др Радован Дивнић, др специјалиста хирургије, досадашњи заменик градоначелника, Ђорђе Вукмировић, мастер професор историје, Биљана Филиповић, доктор економских наука која је била члан већа и у претходном мандату, Живко Стефановић, дипломирани инжењер пољопривреде, Марко Јовановић, дипломирани политиколог, Мирослав Панић, геометар – сви из Српске напредне странке (СНС), затим Милан Недељковић, професор физичког васпитања, нестраначка личност, Драгић Младеновић, дипломирани економиста, Партија уједињених пензионера Србије, и Владимир Матић, дипломирани економиста, Социјалистичка партија Србије. Градоначелник, заменик градоначелника и Градско веће изабрани су тајним гласањем,  а од 55 важећих листића за нове извршне органе власти било је 50 одборника, пет је било против, два листића су била неважећа.

На данашњој седници која је, како је рекла председница Скупштине Милена Манојловић Кнежевић, била наставак конститутивне седнице, именоване су Комисија за кадровска и административна питања, чији је председник Јеленко Симић, хемијски техничар из Доњег Добрића, и Мандатно-имунитентна комисија чија је председница Љиљана Недељковић, дипломирани медицински лабораторијски инжењер из Слатине.  

 – Ово је тим који одликује спој младости и искуства. У долазећим временима управо је таква структура Градског већа најнеопходнија овом граду, како бисмо одговорили на све изазове који су пред нама и како бисмо наставили и обезбедили развојни континуитет, пре свега у области привредног раста. Када иматете добре параметре у области економије, онда се у свакој сфери друштвеног живота и рада ситуација значајно побољшава– рекао је Видоје Петровић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Пет новозаражених

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ – ЛОЗНИЦА ПОРАЖЕНА У КРУШЕВЦУ (1:0) – Изгубио бољи тим

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )