ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Има ли краја бахаћењу возача у булевару?

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Има ли краја бахаћењу возача у булевару?

Станари насеља ламеле, али и сви остали које пут води преко пешачког прелаза на “дуплим тракама” код новог кружног тока, у Булевару Доситеја Обрадовића, буквално ризикују живот прелазећи са једне на другу страну. Од отварања реконструисане саобраћајнице суочавају се са несавесним возачима, али је у последње време то баш узело маха и овде се јурца као на тркама, а дању и ноћу честа је и шкрипа кочница.Поједини возачи који долазе из правца Градилишта и настављају даље кроз булевар буквално пролећу, готово праволинијски, кроз кружни ток уопште не хајући што је ту пешачки прелаз. Уколико неки савестан возач и стане, безбедан прелазак улице није сигуран јер иза њега често долеће други кога уопште није брига ни за саобраћајне знаке, кружни ток, пешачки прелаз, ни пешаке. У овом делу града има доста старијих људи који не могу широки булавар да “претрче”, много је мале деце као и ђака који за који дан крећу у школу и ово место је изузетно ризично. Већи број станара обратио се нашој редакцији са питањима хоће ли град нешто предузети, да ли ће бити постављени одавно најављени успоривачи саобраћаја, не би ли се поједини возачи дозвали памети и престали да се бахате и угрожавају животе пешака. У ЈП “Лозница развој” кажу да су упознати са ситуацијом и да ће то ускоро бити решено.

– На том ће месту из правца Бање Ковиљаче, али и из града, бити постављени успоривачи саобраћаја, односно “лежећи полицајци”. Не могу у овом моменту да прецизирам датум, али ћемо настојати да то буде учињено врло брзо. На том месту савесни возачи требало би да успоре брзину кретања својих возила, тачно је да не морају да стају јер је то кружни ток који служи за убрзање саобраћаја, али не на начин како то неки чине. Апелујемо на учеснике у саобраћају да се понашају примерено јер није решење ставити “лежеће полицајце” свуда. У Булевару Доситеја Обрадовића постоји потреба за њима, али не можемо свуда да их постављамо и спречавамо неким баријерама и слично непримерено понашање појединих возача. Просто, није у реду да где год урадимо нову улицу, постављамо “лежеће полицајце”, или да новим стубићима сречавамо бахато паркирање по тротоарима. Потребно је да сви утичемо заједнички, и ми и медији, да се сви у саобраћају понашају на одговоран начин поштујући саобраћајне прописе и културу – каже директор предузећа Никола Драгићевић за ЛН.

Одговарајући на питање када ће бити саниран тротоар од Улице Светога Саве до Центра за социјални рад, он је рекао да је у плану реконструкција не само тог, него још “доста тротоара” у граду као што се то ради сваке године.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЛЕП ГЕСТ ФК ЛОЗНИЦА – После три бода, три дара браћи Трипковић

ОВОГ ЛЕТА ПОРЕД ДРИНЕ – Резервације до михољског лета

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )