ЉУБОВИЈА – Милан Јовановић нови председник општине

ЉУБОВИЈА – Милан Јовановић нови председник општине

Конститутивна седница Скупштине општине, на којој су изабрани председник и заменик председника скупштине, одржана је јуче (17. август) у Љубовији. На седници сазваној по хитном поступку, одржаној одмах по завршетку конститутивне, изабрани су  извршни органи власти.


За председника Скупштине изабран је Горан Јосиповић Гиго (са листе СДПС – Горан Јосиповић Гиго) који је и у претходном сазиву обављао ову функцију. Одборници су за заменика председника Скупштине општине Љубовија изабрали Милана Петровића (СНС), док је за секретара Скупштине именован Милорад Јовановић који је и до сада обављао ову дужност.

Иначе, Скупштина општине Љубовија до сада је имала 35, а у новом сазиву има 27 одборника.

Одборници су потом, на новој седници, изабрали Милана Јовановића (СНС), дипломираног инжењера електротехнике, за новог председника Општине Љубовија. Јовановић је пре неколико година био заменик председника општине, у више скупштинских сазива био је одборник, а био је и директор Средње школе „Вук Караџић“ у Љубовији.

На седници је за заменика председника Општине Љубовија изабран Александар Ђукић (са листе „Александар Вучић – за нашу децу“). Ђукић је био помоћник председника општине и одборник.

Одборници су изабрали и пет чланова Општинског већа колико по новом статуту општина Љубовија може да има. То су Ратко Марковић (СНС), Дејана Кнежевић (СДПС – Горан Јосиповић Гиго), Милутин Перић (и у претходном мандату био члан већа), Александар Реновчевић (СРС, у претходном мандату био помоћник председника општине) и Петар Полић (СНС).

В. Ст.

Фото: Радио Соко

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЛОЗНИЦИ – Конституисана Скупштина града

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Лозница без новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )