НСЗ: МОЈА ПРВА ПЛАТА – Почело пријављивање

НСЗ: МОЈА ПРВА ПЛАТА – Почело пријављивање

Послодавци у Србији од данас (17. август) до 25. септембра могу да се пријаве на јавни позив Националне службе за запошљавање (НСЗ) за програм подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“.


Реч је о стручној пракси за 10 хиљада младих са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, који су без радног искуства и налазе се на евиденцији незапослених НСЗ. Програм се реализује без заснивања радног односа у трајању од девет месеци уз месечну надокнаду од 20.000 динара за кандидате са средњом стручном спремом, 24.000 са високом и уплаћене доприносе за случај повреде на раду или професионалног обољења.

Позив се односи на послодавце и у приватном и у јавном сектору, али приоритет имају послодавци у приватном сектору, а нарочито из девастираних општина.

Према саопштењу НСЗ, по окончању овог јавног позива, нови, намењен незапосленим лицима биће расписан од 1. до 15. октобра, а затим, до краја месеца, избор кандидата од стране послодаваца.

Коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима биће објављене до 7. новембра на сајту mojaprvaplata.gov.rs преко којег и иде пријављивање.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ – Двоје новозаражених у округу

ФУДБАЛ (Ж) – Дерби припао Мачви

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )