КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког регионалног програма ”Дијалог за будућност“. Интерактивна радионица ће младима пружити прилику да развију предузетничке вештине и допринесу позитивним променама у свом окружењу кроз реализацију својих идеја, уз менторску и финансијску подршку у износу до 2.000 евра.


Конкурс је отворен до 24. августа за све младе од 13 до 19 година који живе на територији Шумадије и западне Србије, па тако и младе из Мачванског округа, односно Лознице,  Крупња, Љубовије, Малог Зворника, Богатића, Владимираца, Коцељеве и Шапца.

Могу се пријавити млади који, између осталог, виде начин на који може да се побољша однос између разних друштвених група и како толеранција и поштовање различитости могу да утичу на већу солидарност у друштву; верују да развој вештина код младих и укључивање у друштвено-корисне иницијативе може да допринесе самосталности и лакшој запошљивости; сматрају да млади треба више да се залажу за заштиту животне средине, климатске промене и одрживи развој; увиђају важност да млади развијају своју информатичку писменост;  спремни су да се се активирају у програмима равноправности девојака и момака; верују да је важно повезивати и размењивати идеје младих из различитих друштвених група и радити на заједничком креирању културних и уметничких садржаја. Пријаве се подносе путем сајта unicef.org/serbia/otvoren konkurs-za-UPSHIFT4.


За пријаву на конкурс, потребно је да се окупе тимови који броје од три до пет чланова и који ће укратко представити изазов са којим се млади суочавају и који би желели да промене. На  онлајн радионици 12. и 13. септембра учествоваће 16 изабраних тимова. После радионица, осам тимова са најбољим решењима добиће прилику да настави рад са ментором, финансијску подршку до 2.000 евра, и могућност да предложена решења претворе у успешан пројекат у наредна три месеца.

UPSHIFT програм се дугорочно спроводи широм света и подстиче младе да решавају проблеме у свом окружењу, побољшају живот у заједници и преузму ствари у своје руке. Реализује се у оквиру заједничког регионалног програма ”Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије у и између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије који воде УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО, а финансира Фонд УН-а за изградњу мира.

У Србији програм UPSHIFT спроводи партнерска организација ‘’Разливалиште’’.

ГрмиЛо

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )