У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Отварају Центар за иновације

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Отварају Центар за иновације

Мали Зворник је добио нешто мање од 20 милиона динара бесповратног новца од Министарства за иновације и технолошки развој Србије за изградњу Центра за развој иновација у области заштите животне средине.


Како је објављено на општинском сајту, налазиће се у просторијама Дома културе и служиће подизању иновационих капацитета локалне самоуправе на плану заштите и унапређења животне средине. Центар ће имати најсавременију информатичку опрему и у њему ће се реализовати различите обуке и програми у сврху подизања предузетничког капацитета у малозворничкој општини, као и очувања и унапређења заштите животне средине, заштите од пожара, поплава и других природних непогода, али и развоја туристичких потенцијала Малог Зворника.

У локалној самоуправи наводе да ће Центар пружати младим фирмама подршку у стручном, правном, економском, маркетиншком саветовању, као и у праћењу развоја и комерцијализације производа, истраживања тржишта и развоја односа са купцима и у понуди квалитетног пословног простора опремљеног потребном инфраструктуром. 

Предвиђено је да Центар буде намењен и корисницима са подручја Зворника, из Републике Српске, где постоји Технолошки факултет, тако да ће будући инжењери своје предузетничке вештине и технолошке компетенције моћи да граде и обликују овде.

За ову намену општинска управа уложиће 558.000 динара из сопственог буџета.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Скоро три хиљаде укупно заражених

ИЗ УГЛА ПСИХИЈАТРА – Утицај короне на ментално здравље

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )