У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Уведен нови „Бисис 5“ систем

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Уведен нови „Бисис 5“ систем

Како је и најављено из Библиотеке Вуковог завичаја, од пре неколико дана у овој установи инсталиран је нови, унапређени библиотечко-информациони систем „Бисис 5“, а новац за тај пројекат добијен је на конкурсу Министарства културе и јавног информисања.


Како кажу у градској библиотеци, систем „Бисис“ користи се на Универзитету у Новом Саду од 1993. године, а користила га је и лозничка библиотека у протеклом периоду. У међувремену систем се развијао и  унапређивао тако да је до сада инсталиран у 52 библиотеке у Србији, што укључује јавне, универзитетске, школске и специјализоване библиотеке.

Најновија, пета верзија омогућава ефикасније одржавање, једноставнију инсталацију и уједначавање и стандардизацију свакодневне библиотекарске праксе у информатичком смислу. Систем омогућава брзо и квалитетно претраживање, како појединачних, тако и свих библиотека које га поседују и користе исту верзију софтвера. Развој „Бисис 5” система, чији је аутор професор новосадског Факултета техничких наука др Бранко Милосављевић, подржало је ресорно министарство, а поред библиотека у Новом Саду, Београду и Шапцу, Библиотека Вуковог завичаја је међу првима инсталирала нови систем, за који у овој установи наглашавају да не заостаје за другим, сличним, системима у свету и да суштинских разлика нема.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Троје задржано на лечењу

ПОКЛОН МЕДИЦИНАРИМА ОД КОМПАНИЈЕ “НЕЛИ” – Пакети у име захвалности

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )