ИЗЛОЖБА У САРАЈЕВУ – Отварање поставке преко интернета

ИЗЛОЖБА У САРАЈЕВУ – Отварање поставке преко интернета

У оквиру пројекта Музејске приче у Музеју књижевности и позоришне умјетности Босне и Херцеговине у Сарајеву је јуче (15. јул) отворена изложба слика “Лица Земље и лица људи”, аутора Драге Симића, магистра сликарства из Лознице.

Слике су изложене у сарајевском Музеју, али сама церемонија отварање поставке изостала је због пандемије коронавируса. Отварање је, ипак, реализовано, али овај пут уз помоћ информационих технологија. Симић се путем видео-линка обратио домаћинима изложбе и сарајевској публици, упутивши позив да погледају његове радове и пожелевши да се у што скорије време сретну и уживо.

– Ово је било необично отварање изложбе и свима нам је жао што то није могло да се уради онако како је и планирано. Организована је видео-конференција и на тај начин смо попричали у нади да ће ова ситуација брзо проћи и да ћемо до краја године успети да организујемо “право” отварање. Тамо је мојих двадесетак слика, а изложба “Лица Земље и лица људи” део је активности у оквиру пројекта прекограничне сарадње Музејске приче у којем учествује и наш Центар за културу “Вук Караџић”.

Сарадници из Музеја књижевности и позоришне умјетности у Сарајеву урадили су раније и веб презентацију поставке коју може погледати свако путем линка који су навели на свом сајту и, како су ми пренели, за сада је одлично посећена – каже Драго Симић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )