ПОСЛЕ ДРУГОГ УПИСНОГ КРУГА – Остала 52 слободна места

ПОСЛЕ ДРУГОГ УПИСНОГ КРУГА – Остала 52 слободна места

Ни после јучерашњег другог уписног круга, у лозничким средњим школама нису попуњена сва слободна места. Уписало се само четрнаесторо ученика тако да су још 52 места слободна.У Техничкој школи места има само за још једног будућег сервисера техничких и расхладних уређаја, то је занимање трећег степена, а у  Средњој економској школи за пет будућих конобара за које ће се настава одвијати по дуалном систему образовања и једног финансијског техничара. Од 21 слободног места, колико је остало непопуњено после првог, у Средњој школи “Свети Сава” после другог круга може се уписати још осам ученика за занимање текстилни радник и девет за занимање индустријски кројач. Промене није било једино у Гимназији “Вук Караџић” у којој места има за још 28 ученика, по 14 на друштвено-језичком и природно-математичком смеру.

У Средњој школи у Крупњу и после другог круга има укупно 26 слободних места – девет за занимање електротехничар рачунара, шест за будуће аутомеханичаре и 11 у Гимназији општег типа.

У Љубовији има промена, у другом кругу уписало се четворо ученика тако да сада има шеснаест слободних места, и то 14 за занимање конобар, дакле пријавио се само један ученик, и два за занимање економски техничар.

У Средњој школи у Малом Зворнику у другом кругу уписало се само четворо ученика па је остало укупно 12 непопуњених места, осам за фризера и четири у Гимназији општег типа.


После другог уписног круга, у лозничким средњим школама и у школама ове три општине,  има укупно 106 слободних места.  Од данас па до краја августа траје трећи уписни круг у којем се деца уписују у школе у којима има слободних места.

Ове године, због епидемије коронавируса, Министарство просвете омогућило је и електронски упис у школу преко е-портала, али се, како кажу у школама, 90 одсто деце уписало класичним путем, доласком у школу.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Двадесет и троје новозаражених у Лозници

ПОЛА ВЕКА ЛЕШНИЧКИХ “КОНДОРА” – Били су прозор у нови свет

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )