ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА У ЛОЗНИЦИ – Пуна подршка Лутовцу

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА У ЛОЗНИЦИ – Пуна подршка Лутовцу

Градски одбор Демократске странке у Лозници пружио је апсолутну подршку председнику демократа Зорану Лутовцу. То за ЛН каже председник лозничких демократа Томислав Чотрић који је присуствовао седници Главног одбора, одржаној прошле недеље у Шапцу. Према његовим речима, Лутовца подржавају и повереништва ДС у Љубовији и Крупњу као и Општински одбор у Малом Зворнику


Градски одбор ДС у Лозници једногласно је пре месец дана донео одлуку да подржи Лутовца, актуелног председника странке, у некој врсти сукоба који се дешава унутар Главног одбора ДС где је мањина бивших функционера странке, бивших посланика или посланика у прошлом сазиву, покушала да задржи привилегије и позиције у странци у односу на све остале чланове, објашњава Чотрић. 

– Њихов циљ био је и да се изађе на изборе сматрајући да је корона ослабила Вучићев положај и да ће лагано прећи цензус од три одсто па да се ту нађе десетак, петнаест људи ДС који ће имати своја месечна примања, утицај, положај и одређену позицију у оквиру државе. Председник Лутовац се томе оштро супротставио, његов став је да ДС треба да прочисти своје редове, постане алтернатива СНС-у и да никаква сарадња са Напредном странком,  на било ком нивоу, не долази у обзир. ДС мора да буде предводник опозиције и одлучено је да се остане при одлуци да се избори бојкотују на свим нивоима. Седница у Шапцу је на неки начин нови почетак ДС и Лутовац је рекао да крећемо као озбиљна алтернатива СНС, да се постављамо као опозициона странка – каже Чотрић.

Ломови унутaр ДС трају већ неко време, а седница у Шапцу наставак је оне која је недавно требало да буде одржана у Земуну, а заказао ју је председник Лутовац. Међутим, тада је део чланова Главног одбора довео некакво обезбеђење које није дозволило улазак у салу Лутовцу и потпредседницима Драгани Ракић и Дејану Николићу. На крају је та седница, која је почела са закашњењем од два сата, прекинута, објашњава Чотрић. Седници у Шапцу присуствовало је 196 од укупно 367 чланова Главног одбора ДС, а на њој је донета одлука о замени неких чланова Извршног одбора, разрешен је секретар ДС Горан Јаић и на његово место изабран Душан Динић, а досадашња потпредседница Драгана Ракић изабрана је за заменицу председника ДС. Лутовац је покренуо и поступак искључења из странке Балше Божовића, Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Бранислава Лечића и Горана Јаића, а Извршни одбор ће их у статутарно прописаним роковима искључити из странке, саопштио је ДС после седнице у Шапцу.

Истовремено је паралелни скуп, други Главни одбор, сазван у Београду иако, каже Чотрић, такву седницу по Пословнику и Статуту странке може сазвати само председник.  Београдском скупу је председавала Вида Огњеновић уз подршку 137 чланова, а на њему су, како су пренели медији, Драгослав Шумарац, Вида Огњеновић и Александра Јерков, овлашћени да потпишу уговор о уједињењу са ЗЗС и СДС. У шта ће се на крају изродити поделе међу демократама, показаће време.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Бумеранг

СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ – Вруће, хладно

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )