КЈП ‘’НАШ ДОМ’’ – Рад у доба короне и поплава

КЈП ‘’НАШ ДОМ’’ – Рад у доба короне и поплава

Упркос раду у условима претње ковида – 19 и недавних, јунских поплава КЈП ‘’Наш дом’’, како је то данас (2. јул) оценио директор предузећа Јанко Алексић, у овом периоду функционише ‘’беспрекорно’’ и он се нада да ће тако бити и убудуће.


Основна делатност предузећа је прикупљање, одношење и депоновање комуналног отпада у чему су их привремено омеле недавне поплаве када због изливања река и речица нису могли благовремено стићи до сваког места, али су по повлачењу воде одмах надокнадили пропуштено. Алексић истиче да су успешно организовали традиционални Видовдански вашар у Клупцима уз поштовање свих прописаних превентивних мера. Услед отказивања доласка у последњи час трговаца из Новог Пазара и Ужица због ковида-19 било је мање понуђача, а због актуелне пандемије и број посетилаца био је нешто мањи него претходних година, али је све прошло без проблема.

– Радимо у отежаним условима због присуства коронавируса у нашем граду. По потреби смо радили на свакодневној дезинфекцији града и дезинфиковали смо  од 700 до хиљаду  километара улица. Уколико Градски штаб за ванредне ситуације буде захтевао поново ћемо то радити. Били смо ангажовани и у недавним поплавама, наша механизација је отклањала наносе код железничког моста на Штири, у кругу фирме смо припремали вреће са песком, а сада смо имали и два камиона пуна врећа напуњених песком и они су ишли на места где је то било најпотребније. У неке месне заједнице смо слали пуне вреће, песак или нашу механизацију, где је шта било тражено. Иначе, користимо сваки леп дан да радимо на санацији комуналне депоније. У току је десета фаза и посао смо обавили негде око 40 одсто од планираног, а такође смо кренули и са уклањањем дивљих депонија по месним заједницама према катастру који смо урадили прошле године – рекао је новинарима данас Алексић.

Служба зеленила бави се редовним пословима кошења зелених површина у самом граду и на његовим прилазима,  одржава пролетос посађено цвеће по парковима и другим местима,  и припрема се за производњу од 20 до 25.000 садница цвећа за јесењи период. На градском гробљу у току је постављање инсталације за осветљење новог дела, а ради се још пет породичних гробница за које је све веће интересовање. Иначе, у складу са све топлијим данима и високим дневним температурама радницима који су ангажовани на  отвореном сада   радно време почиње од шест сати ујутру.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОЈЕКАТ ПОДРИЊСКЕ ПОДРЕГИЈЕ – За унапређење општина и градова

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници први пут двоцифрен број новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )