НА ПРЕЧИЦИ ДО ЗАОБИЛАЗНОГ ПУТА – Стиже пружни прелаз

НА ПРЕЧИЦИ ДО ЗАОБИЛАЗНОГ ПУТА – Стиже пружни прелаз

До краја месеца очекује се да буду завршени радови на пружном прелазу и да нова улица која повезује центар Бање Ковиљаче и заобилазни пут, од Улице маршала Тита преко пруге, буде у функцији. Градски менаџер Дејан Сталовић потврдио је да су радови започели пре неколико дана и да су у току, као и да ће пружни прелаз бити аутоматизован са полубраницима, како је то раније и најављивано.


Тако би после нешто мање од две године, колико је прошло од завршетка ове саобраћајнице, она коначно требало да буде отворена за саобраћај. После њеног завршетка из локалне самоуправе је речено да ће ова саобраћајница бити отворена када возачима буде омогућена неопходна безбедност због чега је претходно потребно урадити пружни прелаз. Било је чекања одрeђених сагласности, решења Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за пружни прелаз, а најмање два пута су издавани локацијски услови. Пошто је сва процедура завршена, почели су радови. Остало је да се ураде ивичњаци и асфалтира неколико метара улице до пружног прелаза, а онда ће бити инсталирана неопходна опрема за његов рад. Иначе, како каже Сталовић, израду пружног прелаза не финансира град.

Подсетимо, нова улица дугачка је  450 метара, вредност инвестиције је 62 милиона динара, без ПДВ, а финансијер је била Влада Србије, преко ресорног министарства, односно надлежног ЈП “Србија путеви”. Како је више пута наглашено, она је веома важна јер омогућава посетиоцима да са заобилазног пута брзо и једноставно дођу у центар Бање Ковиљаче.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЗИВ ГРАДСКЕ УПРАВЕ – Пријавите штету од поплава

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Двадесет и седморо новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )