ИТ ОДЕЉЕЊЕ У ГИМНАЗИЈИ – Пријемни положила 22 ученика

ИТ ОДЕЉЕЊЕ У ГИМНАЗИЈИ – Пријемни положила 22 ученика

Од 28 ученика колико се пријавило за ИТ смер (информационе технологије) лозничке Гимназије „Вук Караџић“ за школску 2020/21 годину, пријемни је положило њих двадесет и двоје. За разлику од прошле године, када је пријемни успело да положи само шеснаест ученика од 26 пријављених, ове године неће бити проблема око формирања одељења од двадесет  ученика колико је Министарство просвете и одредило. Према речима директора Дарка Несторовића, два ученика су „прекоборјна“, али неће бити проблема с обзиром на то да један од њих уписује Математичку гимназију, а други ће се уписати на неком од смерова у лозничкој гимназији.


– Иако смо за наредну школску годину тражили да нам одобре само два одељења природно-математичког смера због броја осмака, минстарство нам је одредило три као и до сада с обзиром на то да је њиховим планом предвиђено повећање броја ђака у гимназијама, а не смањивање. Дакле, уместо предвиђених 170 места, у нашу школу моћи ће да се упише 210 ученика, по три одељења природно-математичког и друштвено-језичког смера са по тридесет ученика и двадесет ученика у ИТ одељењу, смеру за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику – објaшњава Несторовић.

Ово је, иначе, трећа генерација ИТ смера, прве године пријавило се педесет ученика, формирано је одељење од 20 и они су се, према речима Несторовића, показали као успешна генерација.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Расте број новозаражених

КАРАТЕ: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ – Мартини злато из борбе

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )