ИЗБОРНА НОЋ – Како су гласали Лозничани

ИЗБОРНА НОЋ – Како су гласали Лозничани

00.35 Према досадашњим резултатима, у Скупштини града седеће и одборници листа ”Др Зоран Николић – Боља Србија” и ”Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници”.


Председник ГО Боље Србије и члан председништва странке Небојша Тодоровић каже да су постигли добар резултат.

– Водили смо фер кампању, нисмо никога нападали, а са финансијске стране, уложили смо колико смо могли. Имајући све у виду, можемо бити задовољни резултатом, а на нама је да радимо даље, да оформимо месне одборе и да стварамо основу за још боље резултате у будућности – каже Тодоровић.

И председник ГО Заветника Драган Бошковић задовољан је постигнутим.

– Постојимо тек од октобра и не можемо бити незадовољни. Веруjемо да неће доћи до великог померања у проценту освојених гласова након обраде резултата са преосталих места. Био је ово тежак дан, али се добро завршио. Сада нам предстоји да градимо позицију за још боље резултате. Нажалост нисмо ушли у Скупштину Србије, али наставићемо да радимо на јачању странке и грађењу чврсте базе – изјавио је за портал ЛН Бошковић.

——————————————————————————————————-

23.58 Социјалистичка партија Србије је на 80 обрађених бирачких места освојила скоро три хиљаде гласова. По речима Драгана Вучетића, шефа изборног штаба, социјалисти очекују бољи изборни резултат него пре четири године.

——————————————————————————————————-

23.48 Према подацима Српске напредне странке, са 71 од 90, односно 79 одсто, бирачких места, та странка је у Лозници на локалним изборима освојила 65,72 одсто гласова. На другом месту је СПС са 8,23 одсто, на трећем листа ”Др Зоран Николић – Боља Србија” са 5,69, четвртом Смело са 5,6, петом Заветници са 4,2 и на шестом СРС са 3,15. 


НА изборима за Народну скупштину Србије СНС је у Лозници, према досада обрађеним подацима, освојила 70 одсто гласова, СПС  8,10, а СПАС 3,1 одсто.

Излазност је била 50 одсто.

——————————————————————————————————-

23.39 Покрет Метла 2020 обрадио је досад податке са 25 бирачких места и, како кажу, недостаје им свега 0,11 одсто за прелазак цензуса, односно освојили су 2,89 одсто гласова. Младен Костадиновић, председник ГО ДСС у Лозници, каже да резултати пристижу спорије него што су очекивали.

——————————————————————————————————-

23.27 Како је Љубовија доста разуђена општина, материјал спорије пристиже са терена па се први резултати могу очекивати око два сата после поноћи.

——————————————————————————————————-

23.21 Спрска напредна странка освојила је на подручју општине Крупањ, према резултатима са 11 од 32 бирачка места, 69,82 одсто гласова. на другом месту је СПС са 17,52 одсто гласова, а на трећем ”Ђорђе Тодоровић – Боља Србија – за бољи Крупањ и Рађевину” са 5,15 одсто гласова. Према овим резултатима СНС би у Скупштини Крупња освојио 27 мандата, СПС шест и  ”Ђорђе Тодоровић – Боља Србија – за бољи Крупањ и Рађевину” два.

Цензус, према досадашњим резултатима, нису прешли СРС и СПАС.

——————————————————————————————————-

23.12 НА ПАРЛАМЕНТАРНИМ ИЗБОРИМА – Убедљива победа СНС

Према првим незваничним резултатима ЦЕСИД-а и ИПСОС-а са око 60 одсто обрађених бирачких места, на парламентарним изборима цензус од три одсто прешле су само три странке: СНС са 62,5 одсто освојених гласова, СПС-ЈС 10, и СПАС 4,1.


У парламент улазе и све мањинске странке, а најближи цензусу су ПОКС и Суверенисти (Доста је било).

Већ је извесно да је Лозница данас добила једно сигурно посланичко место које ће припасти Милијани Сакић (1988), професорки српског језика, која је на листи СНС била на 116 месту.

СНС је према првим рачуницама освојила 180 посланичких места.

——————————————————————————————————-

22.31 Изборни штаб Српске радикалне странке обрадио је податке са 24 бирачка места и према њима разултати у процентима су следећи: СНС 65,02, ”Др Зоран Николић – Боља Србија”  6,55, СРС 4,42, СПС 7,56, Смело 5,14, Српска десница 0,79, Метла 2,30 и Заветници 3,78.

——————————————————————————————————-

22.28 У изборном штабу листе ”Др Зоран Николић – Боља Србија” кажу да се резултати још сабирају, али као пример наводе податке пристигле са бирачког места 64 где је СНС освојила 672 гласа, ”Др Зоран Николић – Боља Србија” 56, СРС 22, СПС 68, Смело 52, Десница 12, Метла 29 и Заветници 45.

——————————————————————————————————-

22.13 Према првим подацима са бирачких места који су стигли у изборни штаб Заветника, на 33  досада обрађена места ова листа освојила је укупно 758 гласова. како каже Драган Бошковић, носилац листе, то су углавном мања бирачка места, али су Заветници свуда на трећем, или четвртом месту, док је СНС убедљиво први, а следи га СПС- 

——————————————————————————————————-

Репортерска екипа Лозничких новости обишла је вечерас изборне штабове осам странака, коалиција и група грађана које се боре за одборничка места у Скупштини града. У штабовима су углавном задовољни и са нестрпљењем очекују вести са бирачких места.

У Српској радикалној странци кажу да према њиховим сазнањима није било већих неправилности, осим покушаја изношења гласачких листића са бирачких места у Великом Селу и Јадранској Лешници. – Према нашим информацијама, излазност се креће око 48 одсто. Надамо се да ћемо по пристизању резултата бити задовољни – каже Ненад Самарџић, носилац листе СРС.

Др Зоран Николић, носилац листе ”Др Зоран Николић – Боља Србија” каже да се надају добрим вестима и одборничким местима у Скупштини града.

У ”Метли 2020” влада права радна атмосфера, сви су на телефонима и прикупљају податке са терена, а према њиховим информацијама, излазност није прешла 46 одсто. Младен Костадиновић, председник Градског одбора Демократске странке Србије, која је окосница ”Метле”, каже да очекују добре резултате.

Заветници процењују да се излазност креће око 47 одсто, а Драган Бошковић, носилац листе ”Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници”, каже да су први резултати охрабрујући. – Истина то су резултати са мањих бирачких места, али очекујемо да ће са већих места стићи још бољи – каже Бошковић.

”Српска десница – за домаћинску Лозницу” нема представнике у бирачким одборима због, како кажу неискуства и ”административних заврзлама” тако да не добијају информације са терена, већ нестрпљиво очекују да се огласи Градска изборна комисија.

У Градском одбору Социјалистичке партије Србије радна је атмосфера, а они имају и прве податке са терена. Како кажу, на 33 бирачка места, од 90 на колико се гласало, освојили су 1.450 гласова.

Драган Пајић, носилац листе ”Смело за Лозницу – Драган Пајић” каже да су, према првим резултатима који су стигли са мањих места, заузели друго, или треће место, а очекују да ускоро почну да стижу и подаци са већих места и да буду бар подједнако добри.

У Српској напредној странци атмосфера је радна, пристижу резултати који су, како кажу, добри. Постоји могућност да се на крају изборне вечери СНС огласи и саопшти резултате према подацима које сакупи.

EЛН

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )