ДОБИЈЕН ПРОЈЕКАТ АТЛЕТСКОГ СТАДИОНА – Атлетика стиже у Лозницу

ДОБИЈЕН ПРОЈЕКАТ АТЛЕТСКОГ СТАДИОНА – Атлетика стиже у Лозницу

Слободан Бранковић, директор Српског атлетског савеза (САС), данас (19. јун) је у градској управи  уручио градоначелнику Видоју Петровићу пројекат  будућег атлетског стадиона. То је поклон САС-а Лозници која добија атлетски стадион по свим стандарде за организацију домаћих и међународних такмичења, а циљ је да добије сертификат светске атлетике и самим тим се квалификује да може, поред националних шампионата, бити и домаћин међународних атлетских митинга, казао је Бранковић.


– Лозница је први град који у овом делу Србије добија овакав модеран атлетски објекат, зато што је први изашао у сусрет нашој идеји, има атлетски клуб и градску власт која то може и жели са нама да уради. Најмање што можемо је да помогнемо да обезбедимо овај пројекат и да у изградњи будемо на услузи, да све буде урађено како треба и да сутра цео регион може користити тај стадион. Желимо да то буде што пре, а добро је што Лозница има и хотелске капацитете, што је изузетно важно, ако хоћете да добијете такмичења. Испуњаваћете и све услове да се Лозница баве спортским туризмом и бићете на мапи, како европској тако и светској по питању атлетике – казао је Бранковић.

Према његовим речима, атлетски стадион је изузетно јефтин за одржавање, нема грејања ни хлађења, траје десет година, а после је неопходна само репарација  површинског слоја. Лозница је град спорта, а данас је направила још један значајан искорак када је у питању обезбеђење спортске инфраструктуре, оценио је градоначелник.


– Оно што је недостајало,  не само нама, него целој западној Србији, јесте атлетски стадион и самим тим није било елементарних услова за бављење атлетиком која је краљица спортова. Кроз урбанистичке планове смо дефинисали намену тог простора тако да ће се поред будућег градског фудбалског стадиона, који ће бити рађен по стандардима УЕФА 4,  СЦ „Лагатор“, отвореног купалишта, парка са трим стазама, теретаном на отвореном, сада приступити изградњи атлетског стадиона. Добили смо бесплатно урађен пројекат за овај стадион, у буџету смо већ планирали  одређена средства и предстоји нам да приступимо реализацији. Уз овај стадион у перпективи је изградња затвореног базена тако да ћемо створити готово све предуслове да афирмишемо све популарнији спортски туризам. Остаје да урадимо оно што претходи расписвању јавне набавке за избор извођача, да се ураде геомеханичка испитивања терена, добију локацијски услови и ради смо да у току ове године крену радови. Мислим да је за годину и по дана реално да имамо изграђен стадион, без трибина, и употребну дозволу – каже Петровић.

Он каже да ће објекат бити рађен у три фазе. Његова вредност, без трибина, је око стотинак милиона динара. Петровић верује да ће бити финансиран делом из буџета, а делом обезбеђењем са других нивоа власти, или кроз тзв. пројектно финансирање.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАД ФИНАНСИРАО ДОМ ЗДРАВЉА – Пет милиона за опремање сале оралне хирургије

НА ОВОГОДИШЊЕМ ЛИЛАЛО ФЕСТИВАЛУ – Спектакл на саборишту

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )