ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ВРЕДАН ПОКЛОН – Опрема за станицу у Лешници

ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ВРЕДАН ПОКЛОН – Опрема за станицу у Лешници

Лешничанка Љиљана Јанчић (1946), која је дуго година живела и радила у Швајцарској, поклонила је 10.000 евра лозничком Дому здравља „Др Миленко Марин“ намењених за куповину медицинске опреме здравственој станици у Лешници. У питању су дефибрилатор, ЕКГ и аутоклав (апарат за стерилизацију), а део средстава ће бити намењен и за стоматолошку столицу.

Јанчићева каже да је њена жеља да помогне свом крају куповином медицинске опреме која ће подићи квалитет здравствене услуге.

Захвалницу за хуманост и помоћ, Љиљани је уручила др Бранка Красавац, директорка Дома здравља изразивши задовољство што ће уз помоћ вредних апарата рад у овој установи бити ефикаснији, а с обзиром на то да се ради о опреми високих стандарда,  пацијентима ће бити омогућена савременија дијагностика и лечење.


Да подсетимо, Љиљана Јанчић је у јануару ове године лозничкој Општој болници даривала 20.000 евра, што је, како је тада речено, највећа помоћ коју је дало приватно лице. Купљено је једанаест апарата: за електро-хируршко варење крвних судова који штеди време и конце приликом операције, затим, три мобилна аспиратора, пет ЕКГ апарата, мобилни респиратор и мобилни дефибрилатор. Љиљана је тада обећала да ће дати прилог и за  здравствену станицу у Лешници и обећање је испунила.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

НА ПОСЛАНИЧКИМ ЛИСТАМА – Из Лознице 20 кандидата

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )