”МЕТЛА 2020” – Да Србија промени себе

”МЕТЛА 2020” – Да Србија промени себе

Кандидат за посланика у Народној скупштини Србије Александар Поповић, некадашњи в. д. председника Демократске странке Србије (ДСС), посетио је данас (18. јун)  Лозницу и поручио да је време да Србија промени себе, да буде ”у доброј мери другачија него данас”.

– Време је да почистимо све оно што не ваља, а то може да се уради гласањем за покрет ”Метла 2020” на недељним изборима. Пре свега желимо Србију да ослободимо власти политичких странака. Без њих нема демократског система, али је Србија данас у њиховим канџама – рекао је Поповић.  


Он је нагласио да ”Метла” жели да промени изборни систем, да не буде више пропорционални, већ већински како би сваки грађанин имао свог посланика по имену и презимену. Поповић је објаснио да би се на тај начин посланици ослободили робовања странкама и радили у интересима грађана изборне јединице из које долазе, без обзира на то да ли су они гласали за њих, јер би се трудили да поново задобију њихово поверење. Тако би се, сматра Поповић, добио парламент у којем  би седели најбољи.

Други циљ је да се заустави ”београдизација” земље која, како је рекао, лагано гуши Србију. На листи ”Метле” међу првих десет налазе се само три кандидата из Београда.


– Борба против корупције и страначког запошљавања је следећа битна ствар за коју се залажемо. Нико осуђен за корупцију не сме добити мање од две године затвора. Увешћемо институцију агента провокатора који би могао да нуди мито онима који би га узели како би могли бити осуђени. По садашњем закону исто се кажњавају и корумпирани и онај који корумпира и то мора да се промени – каже Поповић.

Он је навео да се Србија мора изборити и са лажним образовањем и лажним дипломама, а једини начин је дати власт људима, а не странкама.

Младен Костадиновић, председник ГО ДСС у Лозници, позвао је бираче да  у недељу дају глас ”политички неистрошеним људима који имају конкретан програм за Лозницу и план како завести ред”.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ВРЕДАН ПОКЛОН – Опрема за станицу у Лешници

НА ПОСЛАНИЧКИМ ЛИСТАМА – Из Лознице 20 кандидата

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )