У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Заказан протест због илегалних миграната

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Заказан протест због илегалних миграната

За петак, 19. јуна, група грађана Бање Ковиљаче и Лознице заказала је за 19 сати протестни скуп у центру места на коме ће исказати незадовољство због неиспуњења њихових захтева да мигранти буду трајно измештени са железничке станице у Ковиљачи, као и са територије града Лознице, и да се спречи њихово задржавање на овом подручју, стоји у допису који су послали нашој редакцији. Ове захтеве они су 4. јуна упутили локалној самоуправи, али у датом року од 72 сата, до осмог јуна у подне, они нису испуњени.


У допису, који су јуче (16. јун) доставили локалној самоуправи ови грађани тврде да је управо градска управа ’’произвела цео проблем директним договором са мигрантима и тиме угрозила безбедност свих грађана, а нарочито Бање Ковиљаче’’, што је, како тврде, између осталог оставило ’’последице на почетак летње туристичке сезоне’’. Они наводе и да ће, уколико не буде помака, ’’протест радикализовати’’ и то, како прецизирају, привлачењем медијске пажње на свим нивоима, масовним интернет кампањама, покретањем иницијативе за подношење кривичне пријаве ’’против НН лица која су својим поступцима угрозила безбедност читаве популације Лознице са несагледивим последицама по привреду нашег краја’’. Потписници дописа, како пише, грађани Бање Ковиљаче и Лознице, кажу да ће њихова борба престати када ’’сви њихови захтеви буду испуњени и када добију чврсте гаранције о одрживости тих захтева у будућности’’.


Од престанка ванредног стања у Бањи Ковиљачи се поново појавио велики број миграната, а пошто све, како многи кажу, подсећа на  ситуацију са илегалним мигрантима из 2011. године, грађани Бање Ковиљаче тражили су још 4. јуна реакцију локалне самоуправе, односно  ”хитно и трајно измештање миграната са железничке станице у Бањи Ковиљачи”, као и трајно измештање миграната и спречавање задржавања миграната на територији града Лознице.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАЂАНИ БАЊЕ КОВИЉАЧЕ ЗАХТЕВАЈУ – Хитно изместити мигранте

ЗА МИГРАНТЕ – Празна станица као уточиште

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )