ЈАВНА НАБАВКА ’’СРБИЈАВОДА’’ – За заштитни насип у Јелаву и Липничком Шору

ЈАВНА НАБАВКА ’’СРБИЈАВОДА’’ – За заштитни насип у Јелаву и Липничком Шору

Јавно водопривредно предузеће ’’Србијаводе’’ расписало је данас (12. јун) јавне набавке за израду идејног решења за изградњу насипа за заштиту насеља Липнички Шор и Јелав у Лозници од великих вода Дрине. Уз идејно решење, обавеза пројектанта је да изради и геолошке и геодетске елаборате.


Насип дужине три километра требало би да буде изграђен у зони будућег брзог пута Шабац-Лозница. Како је наведено у конкурсној документацији, на тим деоницама у околини Лознице, дуж обале реке Дрине, не постоје одбрамбени системи, односно насипи и обалоутврде. Одлуком из 2019. године да се изгради брза саобраћајница која ће повезати Шабац и Лозницу, јавила се могућност изградње одбрамбене линије на деоници која је није имала. Сама саобраћајница која се пројектује, условљена је условима ’’Србијаводе“ да буде на потребној коти, како би сам труп саобраћајнице уједно представљао и прву одбрамбену линију од великих вода Дрине. Траса брзе саобраћајница ићи ће ближе Дрини и заобилазиће доста насељених места. Са леве стране оставиће насеља Мајур, Слепчевић, Дуваниште, Петловачу, Рибаре, Прњавор, Ново Село, Лешницу, Јелав и Липнички Шор, а завршиће се у Лозничком Пољу, западно од градског дела Лознице, код граничног прелаза Трбушница. Иако новопројектована саобраћајница штити велики део насеља и пољопривредних површина, неки делови насеља ипак ће остати у инундацији, односно подручју око природнога корита водотока у које се разливају поплавне воде Дрине и без заштите од великих вода.

Како је наведено у јавном позиву, рок за подношење понуда је први јул када ће оне бити и отваране.

(T.M.S)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЧЕЛА БЕРБА МАЛИНЕ – Откупна цена непозната

ПРЕДСТАВНИЦИ ФСС ПОДЕЛИЛИ ОПРЕМУ КЛУБОВИМА – Лозница заслужује прволигаша

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )