САВЕЗ ЗА СРБИЈУ – Не излазите на изборе

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ – Не излазите на изборе

Позивамо све грађане да 21.јуна не изађу на изборе како не би дали легитимитет овој власти и како не би учествовали у свему ономе што ће се десити после тог датума, поручено је са конференције за медије Савеза за Србију (СЗС), одржане данас (9. јун), у просторијама Градског одбора Демократске странке у Лозници. Према речима Мирослава Грујичића, председника иницијативног одбора Странке слободе и правде, према последњем извештају организације Фридом хаус, српско друштво више није демократско, српским друштвом управља хибридни режим, а по медијским слободама Србија је сврстана у групу са афричким земљама и јужноамеричким ”банана републикама”.


– Избори заказани за 21. јун нису компетитативни јер онемогућавају једнакост шанси свих учесника изборног процеса. Ако вас свакодневно са највишег места, на телевизијама са националном фреквенцијом називају лоповом, фашистом, наркоманом, криминалцем, преварантом, а за пет година не добијете прилику ниједан минут да одговорите на такве оптужбе, онда су ти избори заиста излишни, недемократски и лажни. Политичка одлука о бојкоту је сасвим логична јер је ограничен приступ тим електонским медијима који су заправо посредници у изборном процесу и најважнија карика у њему. Одлука о бојкоту је израз принципијелности, доследности и солидарности СЗС тако да ћемо са грађанима наставити борбу за освајање слободе и замену оријенталне деспотије једног човека демократијом и владавином закона – казао је он и додао да је ’’демократија, пре свега, стварање слободе мишљења активних и информисаних грађана па тек онда пуко бројање гласова и процената’’.

Александар Илић, координатор Мачванског округа испред Српског покрета Двери, позвао је грађане на бојкот предстојећих избора.


– Те изборе сматрамо недемократским, антиуставним и здравствено небезбедним. С обзиром на то да смо до пре месец дана били затварани под ванредним стањем где су нам кршена основна људска права и оно, што нам је Уставом загарантовано, верска права да посећујемо храмове у време богослужења. Ови избори су свакако антидемократски и антиуставни јер се у изборном процесу мењао изборни закон. Страхујемо да власт жели на брзину да узме још један мандат, како би спровела све што је обећала својим западним менторима, предају Косова и Метохије, присилну вакцинацију наше деце и суграђана, претварање наших река у цеви за потребе мини-хидроелектрана. Зато позивамо све грађане да не изађу на изборе – рекао је Илић.


Потпредседник Градског одбора ДС Саша Димић подсетио је да је ова странка као чланица СЗС потписала и ’’Споразум са народом’’ где се обавезала да неће изаћи на изборе, ако се не промене медијски услови и ’’све што режим у последње време невероватно добро ради не би ли обезбедио континуитет власти“.

– Ништа од тога није се изменило тако да не видим разлог зашто би опозиција изашла на изборе. Чини се да је велики део грађана процентуално против ове власти. Међутим,  друга страна медаље је да вероватно не препознају на страни опозиције праве људе који би могли бити противтежа власти. Доста људи из наше земље се иселило, они су углавном опозиционо настројени и сада су се вратили. Вероватно су наше  колеге које су биле у СЗС процениле да ће ти људи гласати за њих па су зато изашли на изборе. Ми не видимо сврху учествовања и давања легитимитета нечему што једноставно није нормално и здраво. Када се промене услови, када будемо могли да изразимо своје мишљење, када не буде притисака, куповине гласова и свега онога што није у духу демократије онда претпостављам да ћемо учествовати и бити спремни за изборе – изјавио је Димић на данашњој конференцији за медије.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МАРКО ПАЈИЋ, СПОРТСКИ РАДНИК ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Одлази у спортску пензију

РЕПУБЛИЧКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА – Лозничани на још две листе

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )