МАРКО ПАЈИЋ, СПОРТСКИ РАДНИК ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Одлази у спортску пензију

МАРКО ПАЈИЋ, СПОРТСКИ РАДНИК ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Одлази у спортску пензију

Спорт је заволео као дечак и врло рано је почео да тренира најпре фудбал, а онда и одбојку и рукомет. Са 16 година постао је првотимац Цера из Јадранске Лешнице и део је генерације коју сматрају најуспешнијом у историји клуба. Одбојку је десет година игра за Цер, а носио је и дрес рукометног клуба Борац из Козјака.

Марку Пајићу (61) спорт је у крви. Без њега не може и готово пола века активан је најпре као спортиста, а затим и као спортски радник. Тренутно обавља дужност секретара Стручне струковне организације фудбалских судија у Лозници.

– У лето 1984. године на наговор тадашњег председника фудбалских судија у Лозници Александра Враголића почео сам да делим фудбалску правду. Судио сам пет година и стекао звање Подручног судије. Како сам неочекивано почео да судим тако сам изненада и престао  и отишао у делегате. До сада сам био делегат на 755 фудбалских утакмица  – каже Пајић.


Уредно води белешке о сваком мечу на коме је био делегат и тренутно је на листи за Мачванску окружну лигу. Први пут је био делегат 18. априла 1992 године на мечу Младост (Лозница) – Слога (Липнички Шор). Утакмицу је тада судио Миладин Миљковић из Осечине, а помоћници су били Миле Милосављевић (Осечина) и Александар Миросавић (Пецка). За више од 30 година рада у судијској организацији истакао се одговорним односом према обавезама и никада му ниједан поверени задатак није био тежак.

Пајић је 18 година члан Извршног одбора Струковне организације судија, а више од 13 година је секретар овое организације. Тренутно је и члан Скупштине Струковне организације судија ФС Мачванског округа. Био је директор Општинске лиге, у два наврата директор луп такмичења на подручју ФС Лозница, док је седам година био директор лиге млађих категорија. Више од 40 година скупља књигао спорту, највише о фудбалу.


– После 47 година проведених у спорт, највише у фудбалу, због здравствених проблема одлучио сам да одем у спортску пензију. Нећу се више активно бавити спортом, али то не значи да ћу прекинути све везе са спортом. Надам се да ћу сада имати довољно времена да гледам мечеве мог Цера, као и екипе Лознице коју пратим већ 45 година – истиче Пајић.

Каже да је ФК Лозница клуб који неизмерно воли и сматра да би идеалан тим могли да чине Ахмет Икановић, Андрија Ристић, Бранко Дишић, Мирко Андрић, Мирослав Милановић, Иван Јовановић, Момчило Максимовић, Михаило Петровић, Драгутин Илић. Жарко Трифуновић и Милан Марић.

В. Ст.

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАРАНЏАСТИ МЕТЕО АЛАРМ – Локално град и превише кише

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА – Проглашене још три листе, четврта одбачена

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )